23948sdkhjf

Asfaltbranchen kører kendt kampagne

3F og Asfaltindustrien gentager fra på mandag "Pas på min far"-kampagnen, og i år deltager flere kommuner

Det bliver snart til et gensyn med "Pas på min far"-kampagnen.

Kampagnen blev første gang præsenteret i år 2000 og relanceret sidste år med vejskilte med børnetegninger på udvalgte strækninger med vejarbejde landet over.

Formålet er at sætte fokus på nedsættelse af hastigheden ved vejarbejder samt opfordre billister til at vise respekt for de mennesker, der hver dag passer deres arbejde på vejene. Og i år støtter 36 kommuner op om kampagnen, hvilket er syv flere end sidste år.

- Det er vores klare vurdering, at kampagnen har været synlig for danske billister. Men vigtigst er det, at vejarbejderne selv kan mærke, at trafikvreden falder i den periode, kampagnen ruller. Effekten kan tilskrives, at kampagnen med et klart signal rammer lige der, hvor alle forstår meningen uden løftede pegefingre, siger Ib Nielsen, arbejdsmiljøkonsulent i 3F, i en pressemeddelelse.

Også hos Asfaltindustrien oplever man en effekt.

- Vi kan se, at kampagnen har en effekt og gør en forskel, mens den står på. Det stærke og vigtige budskab holder stadig, og derfor deler vi det nu igen. Ved at køre kampagnen flere år i træk, er målet at skabe en permanent adfærdsændring hos de danske billister, siger Trine Kølby, arbejdsmiljøchef i Asfaltindustrien.

Men hvorfor ikke bare køre den permanent?
- Jeg tror, det har den største effekt på den her måde. Jeg tror desværre, man holder op med at se tavlen, hvis den er der hele tiden, forklarer hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Nyt initiativ er med
Som supplement til skiltene med børnetegninger vil vejarbejderne i år bære refleksveste påskrevet kampagneordene "Pas på min far".

Det initiativ kommer fra vejarbejderne selv, der ønsker at gøre kampagnen endnu mere synlig.

- Kampagnen kunne ligeså godt hedde "Pas på min mor" - det vigtigste er at dele budskabet om, at travle billister skal passe på vejarbejderne, så de også kan komme sikkert hjem til deres børn, siger Trine Kølby.

"Pas på min far"-kampagnen vil være synlig langs veje over hele landet i uge 18, 19 og 20.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094