23948sdkhjf

Ring 5 Syd trækker fulde huse

Et planlagt borgermøde om Ring 5 Syd bliver flyttet på grund af overvældende stor interesse

Beslutningen om en forundersøgelse af Ring 5 Syd fra Køge til Frederikssundmotorvejen bliver mødt med forskellige reaktioner i Høje-Taastrup, som skal lægge jord til en del af vejen.

Derfor inviteres borgerne til møde mandag 29. april, hvor repræsentanter for byrådet præsentere baggrunden for ønskerne til en Ring 5 Syd.

Borgermødet skulle være holdt på rådhuset, men interessen for at deltage har været så overvældende, at det nu er flyttet til Taastrup Teater & Musikhus.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Regeringens udspil
Allerede i januar kom det frem, at der blev sat gang i en forundersøgelse af motorvejsstrækningen mellem Køge og Frederikssundmotorvejen. I den forbindelse sagde transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) blandt andet:

- Biltrafikken på Sjælland stiger kraftigt i disse år, og det koster samfundet rigtig mange penge, når vi spilder tiden på at holde i kø. Vores undersøgelser viser, at det på sigt ikke vil være nok at udvide de eksisterende motorveje i ringforbindelserne for at afhjælpe det pres, der er på vejene. Derfor vil vi nu undersøge mulighederne for at lave en ny motorvej, der kan lede noget af trafikken uden om København, siger

I marts præsenterede Regeringen og Dansk Folkeparti sin aftale om trafikinvesteringer for 112,7 mia. kr. i perioden 2021 til 2030, og der stod Ring 5 som et af syv nye infrastruktur-punkter: Sydlig Ring 5 vest for København til en pris af 6,5 milliarder kroner, som igangsættes 2025-2030.

På borgermødet i Høje Taastrup vil Vejdirektoratet orientere nærmere om forundersøgelsen og de konkrete aspekter af en Ring 5 Syd - herunder støj- og miljøkrav.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141