23948sdkhjf

Cementkoncern vil levere halvdelen af Aalborgs fjernvarme

Den ene virksomheds rester og affald kan være en nyttig ressource for andre. Det er filosofien bag Aalborg Portlands cirkulære samarbejder, som blandt andet betyder, at overskudsvarme fra cementfabrikken i dag dækker 22 pct. af Aalborg Kommunes fjernvarmeforbrug.

Dette tal kan øges til op mod 50 pct. med en investering på en kvart milliard kroner, siger CFO i Aalborg Portland Holding, Henning Bæk, i forbindelse med aflæggelsen af koncernens årsrapport for 2018.

- Udnyttelsen af overskudsvarmen fra vores produktion i Aalborg er en billig, bæredygtig og miljøeffektiv løsning. Vi er glade for det cirkulære samarbejde, vi har haft i flere år med Aalborg Kommune i det, som allerede i dag udgør landets største industrisymbiose. Vi glæder os over udsigten til at udvide samarbejdet, der samtidig er en forudsætning for, at vi fortsat kan producere og udvikle hvid cement i Danmark, siger han.

- Vi skal kunne forrente de investeringer, vi foretager. Derfor er det afgørende, at vi i Danmark har rammevilkår, der giver mulighed for flere investeringer i miljøteknologi, innovation og arbejdspladser. Vi er derfor glade for den store lokale opbakning og for den øgede politiske forståelse for mulighederne i effektiv udnyttelse af overskudsvarme fra store, miljøbevidste virksomheder.

Foruden leverance af overskudsvarme skal Aalborg Portland i fremtiden levere klimaneutral fjernkøling til det kommende supersygehus i Aalborg Øst.

Koncernen investerer også løbende i en vifte af forsknings- og udviklingsprojekter, fx det netop afsluttede Grøn Beton II-projekt. Herudover investeres årligt store millionbeløb i ny miljøteknologi og ressourceeffektivisering på fabrikken i Aalborg, og også opførelse af nye vindmøller er under forberedelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126