23948sdkhjf

Troldtekt og FSC i nyt partnerskab

Samarbejdet skal sikre mere FSC-certificeret skovdrift i Danmark

Kun 20 procent af det danske skovareal er FSC-certificeret, og det vil FSC Danmark og Troldtekt lave om på.

Derfor har de to organisationer nu søsat en række aktiviteter, der skal øge mængden af dansk dokumenterbart bæredygtigt træ gennem FSC.

Udmeldingen om det nye samarbejde kommer efter, at administrerende direktør i Troldtekt Peer Leth i sidste uge efterlyste mere FSC-mærket træ i Danmark, fordi der lige nu ikke er nok til, at Troldtekt kan bruge FSC-mærket træ i alle sine akustikplader, som virksomheden ellers drømmer om.

Det har nu fået Troldtekt og FSC til at handle:

- Vi er kommet til det punkt, hvor markedet i høj grad efterspørger bæredygtigt træ med tredjepartscertificering – også dansk træ. Med en ny og forbedret standard for FSC-certificering af dansk skov og et klart behov for FSC-træ i markedet, så har vi et rigtig godt afsæt for at øge udbuddet af dansk FSC-certificeret træ, siger direktør i FSC Danmark Søren Dürr Grue i en pressemeddelelse.

- Træbyggeri vinder frem, og det samme gør efterspørgslen på vores FSC-certificerede produkter. Den kombination betyder, at der er behov for flere FSC-certificerede skove i Danmark. Derfor ser vi meget gerne flere FSC-certificerede skovarealer i Danmark, og vi vil bidrage aktivt til, at det sker, supplerer Troldtekt-direktøren Peer Leth, der på grund af virksomhedens bæredygtige profil ikke ønsker at importere træ fra nærliggende markeder som Norge og Sverige.

Masser af dialog og information
Det nye partnerskab mellem FSC og Troldtekt er særligt målrettet private skovejere, eftersom størstedelen af den FSC-mærkede skov, der allerede er i Danmark, tilhører staten og et par kommuner.

Partnerskabet skal blandt andet byde på masser af oplysning og dialog, som til sammen skal sikre mere FSC-træ i Danmark.

Det sker blandt andet gennem informationsmøder for skovbrugets organisationer og skovejere samt organisationernes deltagelse i relevante arrangementer og konferencer om skovbrug.

- Vi er især fokuseret på at sikre et godt kendskab til den nye FSC-standard, og hvordan kravene i den kan fungere i praksis. For at nedbryde eventuelle barrierer inviterer vi alle de relevante parter til en tæt og konstruktiv dialog, siger Søren Dürr Grue.

For Troldtekt handler det ikke bare om at stille krav, men også om at være med til at hjælpe skovbruget i mål.

Derfor har virksomheden formuleret en målsætning om, at alt virksomhedens indkøb af rødgran inden 2024 er fra certificeret og bæredygtigt skovbrug herunder FSC.

- Med det her sender vi et klart signal til markedet, om at vi er parate. Samtidig er det også vigtigt, at vi har en god proces og indgår i et samarbejde med vores leverandører om at nå vores mål, Troldtekt-direktøren Peer Leth.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172