23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Der er brug for alle - også pigerne

Weekenden bød på flere nye rollemodeller blandt bygge- og anlægsbranchens lærlinge, da årets vindere af DM i Skills blev fundet.

Stort tillykke til alle - for der er brug for jer. I har vist, hvad flid og dygtighed kan føre til, og hvilke fantastiske håndværk bygge- og anlægsbranchen rummer.

Men der er også brug for jer. Branchen har nemlig brug for alle de rollemodeller, den kan få i jagten på fremtidens arbejdskraft. For der er kamp om dem. Derfor er det også så vigtigt, at pigerne finder bygge- og anlægsvirksomhederne attraktive i deres valg efter folkeskolen. Og her er der stadig lang vej. For nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at kun 1,4 pct. af de piger, der har valgt en ungdomsuddannelser efter folkeskolen, har søgt ind på grundforløbet, der omhandler byggeri.

Det er jo langt fra nok, hvis fremtiden skal sikres. Derfor er rollemodellerne så vigtige, for de kan jo netop vise, at der faktisk er muligheder inden for bygge og anlæg. Senest har entreprenørvirksomheden Arkil indstiftet en hæderspris, som hædrer personer, der gør en indsats for at tiltrække kvinder til branchen.

Skal bygge- og anlægsbranchen kunne klare sig i kampen om fremtidens arbejdskraft, skal pigerne nemlig finde branchen attraktiv. Det kræver noget af erhvervsskolerne, men også af virksomhederne - store som små - der skal være klar til de kvindelige islæt på byggepladserne. Ellers mister branchen både indtjening og fremtidig arbejdskraft.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159