23948sdkhjf

21 virksomheder kæmper nu sammen for mere træ i byggeriet

En lang række af de største og vigtigste danske leverandører af træ og træbaserede produkter har nu meldt sig ind i kampen for sikre bæredygtigt byggeri.

Virksomhederne er nemlig en del af det nye forening Træ i Byggeriet, der havde stiftende generalforsamling 28. marts.

Og forventningen er, at endnu flere virksomheder vil støtte op om foreningen.

Adskillige virksomheder var nemlig forhindret i at deltage i generalforsamlingen, men har tilkendegivet positiv interesse, skriver Træ i Byggeriet i en pressemeddelelse.

Derfor håber foreningen på at få endnu flere medlemmer inden fristen 14. april.

- Vi har til mål at skabe en forening, der er helt uafhængig af andre interessenter, og som kan handle hurtigt. Tiden er inde for vores klima lige nu, og træ er løsningen på mange af de aktuelle klimaudfordringer for byggeriets vedkommende. Derfor er det meget vigtigt at gøre både forbrugerne og byggebranchen som helhed opmærksomme på mulighederne med træet - ikke mindst som følge af den utrolige udvikling og innovation, som træet har været genstand for alene de seneste 10-15 år, siger direktør i Frøslev Træ Martin L. Petersen, der blev valgt som næstformand på den stiftende generalforsamling. 

I bestyrelsen får han selskab af blandt andre direktør i Taasinge Elementer Martin Tholstrup, der blev valgt som formand, mens også salgsdirektør i Scandi Byg, Jepser Hoffmann, træder ind i bestyrelsen. 

Han ser Træ i Byggeriet som en mulighed for at påvirke den poltitiske debat. 

- Ved at stå sammen kan vi få større gennemslagskraft, og vi får bedre muligheder for at råbe politikerne op. Målet er nemlig også at præge det fremtidige lovgivningsarbejde således, at det bæredygtige og klimavenlige byggeri bliver fremmet og de rigtige valg truffet, siger han.

Foruden valget af formand og næstformand blev også den øvrige bestyrelse sat i spidsen for den nye forening. Efter den stiftende generalforsamling består bestyrelsen nu af direktør Martin Tholstrup, Taasinge Elementer, salgsdirektør Jesper Hoffmann, Scandi Byg, direktør Christian Esbensen, Lilleheden, direktør Ole Dalsgård Nielsen, Superwood, direktør Martin L. Petersen, Frøslev, direktør Torben Basse, Planet Huse og direktør Claus Petersen, Roust Træ.

Ifølge foreningens vedtægter vil Træ i Byggeriet arbejde for et grønnere og mere bæredygtigt byggeri ved at udbrede kendskabet til træets egenskaber og sætte fokus på, hvordan man øger anvendelsen af træ som byggemateriale.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156