23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Stolt af at have en håndværker i familien

Det er ikke normalt, at vi her i Jantelovs Danmark dyrker eliten. Det ligger dybt forankret i de fleste danskere, at man hurtigt kan blive pillet ned, hvis man går og tror, at man er noget.

Men der er undtagelser. Man må nemlig godt være den bedste, hvis man deltager i en konkurrence og ærligt og redeligt kæmpe sig til podiepladserne. Og man må godt være stolt af det.

Det er netop, hvad de unge lærlinge føler og gør ved DM i Skills i Næstved i disse dage. Her gælder det om at præstere det ypperste. Der er kritiske øjne på lærlingene og elevernes arbejde - og de skal kunne tåle kritikken og det pres, der hviler på de unge skuldre.

De lærlinge og elever, der konkurrerer ved DM i Skills er blandt de bedste til deres fag. Så de kan sagtens magte opgaven og stå for presset. Og de kan samtidig vise de mange elever fra folkeskolerne og deres forældre, at det ikke er helt ved siden af at vælge en erhvervsuddannelse frem for en gymnasieuddannelse.

DM i Skills er en ædel kappestrid, men det er også her fremtidens lærlinge skal få smag for håndværksfagene. Og de skal nok få appetitten vakt på DM i Skills.

Man kan samtidig håbe, at forældrene i højere grad slipper curling-grebet om de unge og giver dem mulighed for at prøve kræfter med en erhvervsuddannelse.

Man må nemlig godt være stolt af at have en håndværker i familien.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125