23948sdkhjf

Medarbejdere køber sig ind i Eiler Thomsen Alufacader

Eiler Thomsen sælger en ejerandel i firmaet, der bærer hans navn, til to ledende medarbejdere. 

De to nye medejere er chef for projektafdelingen Erik Bjerg og salgschef Alex Frisk Herping, som hver har købt 10 pct. af aktierne i Holstebro-firmaet. Det fortæller facadeentreprenørens grundlægger og hovedaktionær, Eiler Thomsen, til Licitationen. 

Om det så også ender med, at de to på sigt overtager aktiemajoriteten i selskabet, er der ikke en klokkeklar plan for. Alt tyder dog på et løbende salg til ledende medarbejdere. 

- Nej, vi ser hvordan det går. Det kan være jeg sælger lidt flere om et par år igen. Til dem eller andre ledende medarbejder, siger Eiler Thomsen og tilføjer: 

- Vi regner med, at Erik (Bjerg, red.) og Alex (Herping, red.) er dem, der skal være i front i firmaet. 

Og de to nye medejere er klar, hvis det i sidste ende bliver udfaldet.

En lille tredjedel til de ansatte

Efter aktiesalget har fire af de ledende medarbejdere i Eiler Thomsen Alufacader 30 pct. af ejerskabet. 

Ud over Erik Bjerg og Alex Herping, som hver nu har 10 pct. af aktierne, har tidligere salgschef Ole Banner Pedersen og tidligere tegnestuechef Jørgen Bruun-Sørensen en samlet ejerandel på 10 pct.

- Vi vil gerne fortsætte den udvikling, som vi har været med til at igangsætte her ved Eiler Thomsen Alufacader. Og vi regner med, at vi vil gå ud og styrke firmaets position på det danske marked i samarbejde med Eiler. Han (Eiler, red.) har vist os en kæmpe tillid ved at gøre det her. Det at han tror på os og hjælper os i gang med tingene, det er rigtig stort for os, siger Alex Herping til Licitationen.

Planerne ændrede sig
Eiler Thomsen Alufacader A/S blev stiftet i 1983 i en mindre lagerbygning på Gartnerivej i Holstebro. Gennem nogle år har grundlæggeren arbejdet på at give en del af ansvaret videre, så aktiesalget kommer ikke ud af det blå. 

- Jeg har arbejdet de sidste tre år på at finde en eller anden løsning på det, fortæller Eiler Thomsen og uddyber, at en række ting ikke er lykkedes. 

I slutningen af 2018 faldt et planlagt generationsskifte til jorden, da Thomas Nielsen stoppede som administrerende direktør efter to år på posten. Han var udset til at overtage firmaet, men sådan skulle det ikke gå. I den forbindelse overtog Eiler Thomsen selv jobbet igen. 

Allerede da Thomas Nielsen var i spil som arvtager, var Alex Herping og Erik Bjerg kørt i stilling til at overtage en ejerandel i firmaet. Med direktørens farvel fik deres rolle i planerne dog et nyk op. 

- Eiler har en meget stor viden, som vi gerne vil suge til os. Derfor er det godt, at han bliver et stykke tid endnu, siger Alex Herping. 

Hvordan ledelseskabalen går op i fremtiden kan han kun gisne om: 

- Der kan være mange setups. Eiler kan enten finde en udefra til direktørposten, eller det kan blive en af os.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14