23948sdkhjf

Danmark får sit hidtil højeste tårn

Der er gået højdekonkurrence i det midtjyske. Herning er med privat investor i ryggen nu på vej til at slå nabobyen Brande og huse Danmarks højeste bygning

BEMÆRK: Datoen 1. april er traditionelt dagen, hvor ikke bare landets medier men også institutioner og sågar ministerier offentliggør historier, som skal snyde læserne. Som mange af vores læsere sikkert allerede har gættet, er nedenstående historie om Danmarks højeste tårn, da også en aprilsnar. Redaktionen takker arkitektvirksomheden C.F. Møller for medvirken i artiklen.

Det kommende Bestseller-højhus i midtjyske Brande har fået konkurrence.

En privat og endnu ikke offentliggjort investor i nabokommunen Herning har nemlig postet penge i et højhus-projekt, som med sine kommende 325 højdemeter har udsigt til at blive Danmarks højeste bygning.

Bestseller-bygningen bliver 320 meter højt og altså fem meter lavere end Herning High, som Herning-projektet bliver kaldt.

Herning High er tegnet af C. F. Møller Architects, som blandt andet er kendt for Mærsk Tårnet i København.

Det kommende tårn i Herning, der fortsat mangler lokalpolitisk godkendelse, bliver udført i CLT-træ og den ekstremt holdbare træsort accoya.

- Vi har set frem til offentliggørelsen af det, der nu bliver Danmarks højeste bygning. Byggeriet sætter nye standarder for træbyggeri herhjemme og vil sætte et solidt aftryk i Herning, hvor det med sine 325 meter vil stå som en inspiration for andre byggeprojekter, siger Michael Kruse, partner og arkitekt hos C. F. Møller, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Hos C. F. Møller Architects er vi klar over, at træerne ikke vokser ind i himlen, men vi arkitekter er heldigvis vant til udfordringer, så det skal ikke sætte en stopper for vores vision om at bygge ind i himlen med træ. Det er det, vi gør her i samarbejde med den private investor, fortsætter han.

Fyrtårn for bæredygtigt byggeri
C. F. Møller står bag Sveriges højeste træhus, som de første beboere netop er flyttet ind i. Der er tale om Kajstaden en times kørsel fra Stockholm.

Virksomheden ser frem til at slå sin egen højderekord og også sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri:

- Vi arbejder med træ i byggeriet i stor stil i Sverige, Norge og England, men i Danmark har det til i dag været svært at komme til at bygge i højden. Derfor var vi utroligt glade for den private investors henvendelse og de ambitioner, investoren har - både i forhold til bæredygtigt byggeri og i forhold til at rage op i landskabet, fortæller Michael Kruse og supplerer:

- At bygge i træ er ekstremt bæredygtigt, da træ lagrer CO2, det er hurtigt at bygge med, og det har ovenikøbet en positiv effekt på menneskers trivsel. Så for os er det jo højere, des bedre, siger han.

Den nye jyske skyskraber kommer i øvrigt til at slå Skandinaviens hidtil største træhøjhus, det norske Mjøstårnet i Brumunddal, med ikke mindre end 239,6 meter.

Skybar og wellness
Herning High vil stå på en åben og transparent base, hvor der blandt andet vil være supermarked og værkstedsfaciliteter.

Dertil kommer beboelse med primært ejerlejligheder, men også flere etager med ungdomsboliger.

Midt i byggeriet vil der være en wellness-etage med svømmehal, spa, sauna og motionscenter.

Og i toppen af tårnet, hvorfra der vil være udsigt til Brande, kommer der en Skybar med restaurant til glæde for byens borgere og de mange turister og forretningsfolk, der besøger Herning.

Tårnet skal efter planen indvies 1. april 2022.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141