23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Glædeligt, men der er langt til mål

Om man ligefrem kan kalde det en solstrålehistorie handler måske om øjnene og ørerne, der ser og hører. Men lige nu får alle lærlinge på vvs-uddannelserne en praktikplads. Og virksomhederne kæmper om de lærlinge, der er.

Det er ikke mindst resultatet af en energisk brandingkampagne, som brancheorganisationen Tekniq har kørt de senere år for at gøre opmærksom på, at vvs-uddannelserne ikke bare handler om skifte en vandhane, men er specialiserede grønne uddannelser. Og det har åbenbart fænget hos de unge. For flere søger mod de vvs-tekniske uddannelser, og virksomhederne står klar til at kapre dem, så snart de skal i praktik.

Men generelt rider erhvervsuddannelserne under ét på en god bølge i øjeblikket. For de nye praktikpladstal fra Undervisningsministeriet viser, at 20,1 pct. af de unge i år har valgt at søge en erhvervsuddannelse.

Det er samtidig tredje år i træk, at der er sket en stigning i søgningen til erhvervsuddanelserne - denne gang med beskedne 0,7 procentpoint.

Håbet er selvfølgeligt lysegrønt, og forhåbentlig er erhvervsuddannelserne ved at få et godt tag i landets unge. Men det er alligevel ikke helt grund til at have armene i vejret. For der er sandelig langt til at opfylde den politiske målsætning om, at 25 pct. skal søge en erhvervsuddannelse efter grundskolen i 2020.

Det er som bekendt allerede næste år og med de forholdsvis beskedne vækstrater, skal der nærmest ske mirakler, hvis målsætningen skal nås.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109