23948sdkhjf

Liebherr på Bauma med nyhed fra Horsens

Johs. Møllers Maskiner forsyner standard-hjulmaskine med hævbar kabine

Som traditionen nærmest foreskriver, er det maskingiganten Liebherr, der tager rollen som den største udstiller på messen. Mellem mange Liebherr-nyheder vil være en ny lillebror i serien af materialehåndteringsmaskiner. Den nye Liebherr LH 18 kommer direkte fra Horsens. Det meddeler JMM Group i en pressemeddelelse forud for messen.

Det er nemlig danske importør, Johs. Møllers Maskiner, der tager sig af færdiggørelsen af LH 18. I lokaler lejet til formålet ikke langt fra JMM-Group hovedafdelingen bygger Johs. Møller-mandskab standard-hjulgravemaskiner af typen Liebherr A 914 om og forsyner dem med hævbare kabiner.

- Vi har også tidligere bygget kabiner og kabineløft for Liebherr. Det er faktisk også os, der har fostret ideen til at lave en mindre industrimaskine med hævbar kabine. Det har de så taget rigtig godt imod. Jeg regner med, at vi kommer til at ombygge måske 30-40 Liebherr A 914. Derefter vil Liebherr formentlig tage den fremtidige produktion hjem til fabrikkens egne faciliteter, siger salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

- Vi bygger rammerne op og monterer hævekabinerne på A 914-gravemaskinerne, som derefter skifter karakter til LH 18 materialehåndteringsmaskiner. Det er også i Horsens, maskinerne testes og godkendes, og vi lagerfører samtidig reservedele til maskinerne, siger Leif Rudebeck Petersen.

Masser af nyt
Horsens-maskinen bliver langt fra den eneste Liebherr-nyhed på Bauma. Fabrikken har for vane at lancere adskillige nye maskiner ved begivenheden, hvor der ventes i omegnen af 600.000 besøgende.

- Mange ting er altid lidt hemmelige forud for Bauma-åbningen, men vi véd da, at de kommer med en helt ny generation af gravemaskiner på bånd.

Syv nye maskiner i størrelser fra 22 til 45 ton og med seriebetegnelsen G8 ser dagens lys. To og to bygges maskinerne på samme platform, hvor grundmaskinen er den samme. Det giver naturligvis nogle fordele i forhold til både service og reservedele, forklarer salgsdirektøren.

Alt nyt fra Liebherr er i øvrigt gearet til fremtiden også efter 2020. Samtlige nye maskiner er udstyret med Stage V-motorer.

- Den nye G8-serie giver os flere modeller og størrelser at vælge imellem, og det giver os mulighed for at matche markedet endnu bedre. De nye maskiner byder på større kapacitet med større skovle og større motorer. Jeg tror, at 930-størrelsen på 30 tons bliver rigtig god til det danske marked, men også den lidt mindre 924. Designmæssigt er der også sket noget. Faktisk er hele designet ændret på den nye serie, siger Leif Rudebeck Petersen.

Billigere maskiner
Ikke mindst glæder salgsdirektøren sig over, at han og hans mandskab hos Johs. Møllers Maskiner fremover kan skrive mindre tal på slutsedlerne til kunderne.

- Vi får de nye maskiner til mere konkurrencedygtige priser. De er simpelthen billigere end forgængerne. Det har Liebherr mulighed for at gøre dem, fordi fabrikken har fået nogle helt nye produktionslinjer, siger Leif Rudebeck Petersen.

Der bliver også tilvækst i Liebherrs program af hjulgravemaskiner på Bauma. Her debuterer en helt ny A 913 Compact Litronic i en prototype-version. Den kiler sig ind i det i forvejen omfattende program mellem A 912 og A 914. Blandt mange andre nyheder på Bauma varsler Liebherr tillige nyt avanceret udstyr til XPower-serien af store læssemaskiner.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109