23948sdkhjf

CRH Concrete lukker betonelementfabrik

33 mister jobbet med fabrikslukningen

Fredag den 26. april er det slut med produktionen af betonelementer på CRH Concretes fabrik i Tingsted på Falster. Det oplyser elementproducenten i en pressemeddelelse.   

- Vi har valgt at lukke vores fabrik i Tingsted. Det er en beslutning, der rammer 33 medarbejdere i Tingsted. Det beklager jeg meget, for det var på ingen måde det sigte, vi havde, da vi overtog fabrikken i 2014, siger administrerende direktør i CRH Concrete Claus Bering. 

Elementfabrikken i Tingsted blev overtaget i forbindelse med en konkurs i 2014. Siden da er der blevet investeret i anlægget, som både kunder og koncern ifølge Claus Bering har været meget tilfreds med. 

Ikke muligt at effektivisere
Men det har ikke været muligt at gøre produktionen på stedet rentabel. Derfor vælger man nu nødvendige, nye investeringer fra og tager konsekvensen med en fabrikslukning, forklarer direktøren: 

- Skulle vi investere i fabrikken i Tingsted for at modernisere og effektivisere bygninger og udstyr, ville det blive væsentligt dyrere, end det er at tilpasse vores set-up på afdelingerne i Tilst og Esbjerg, der producerer facader, som man også gør i Tingsted, siger Claus Bering. 

Til Licitationen uddyber han, at grunden blandt andet er for lille til at udvide til den ønskede størrelse - og dermed effektivitet: 

- Vi bor på lejet grund med naboer helt oppe ad hegnet. 

Spår de fyrede gode jobmuligheder
Lukningen af produktionen på fabrikken betyder, at alle produktionsmedarbejdere er blevet sagt op. I alt bliver 33 ansatte ramt. 

- Vi er p.t. i dialog med de faglige organisationer for at sikre, at medarbejderne får den bedst mulige rådgivning om situationen og svar på deres spørgsmål, så de kommer bedst muligt videre i deres arbejdsliv i den her beklagelige situation, siger Claus Bering. 

Han tilføjer overfor Licitationen, at forventer de berørte medarbejdere har gode muligheder for at finde arbejde andetsteds i regionen. 

CRH Concrete har 10 andre fabrikker i Danmark, herunder tre på Sjælland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125