23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Femern viser vejen for bygherrerne

Siden Femern-projektet blev en realitet, har både det lokale erhvervsliv og ikke mindst den lokale bygge- og anlægsbranche haft store forhåbninger til, at projektet for alvor sætter skub i en positiv udvikling på Lolland og Falster.

For området har længe været kendetegnet i udkantsområde-debatten som et område med butiksdød, mange kontanthjælpsmodtagere og et erhvervsliv, som hungrer efter opgaver. Et image området gerne vil væk fra.

Bygherren på Femern-forbindelsen, Femern A/S, har fra start haft en intention om, at særligt de lokale bygge- og anlægsvirksomheder skal have en mulighed for at byde på opgaverne. Blandt andet ved at indrette udbuddene, så pris ikke har været det eneste kriterium. Og den udbudsstrategi ser ud til at virke. For foreløbig er halvdelen af udbuddene på de fremrykkede og forberedende aktiviteter vundet af lokale bygge- og anlægsvirksomheder.

I en tid hvor mange mindre virksomheder ofte klager over, at det er svært at vinde statslige og regionale byggeopgaver, viser Femern A/S vejen for landets store bygherrer. For det kan lade sig gøre at sikre en fair konkurrence og lade de små og mellemstore byggeaktører tage kampen op med de store.

Selvfølgelig vil de aldrig komme i nærheden af store milliardopgaver. Men ikke mindst på Femern-projektet kan de lokale bygge- og anlægsvirksomheder oppebærer stor erfaring ved de mindre opgaver, som de kan bruge på underentrepriser, når først Femern-projektet går i gang. Derfor er Femern A/S’ udbudsstrategi et eksempel til forfølgelse.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109