23948sdkhjf

Kystbyer laver en fælles fortælling

Thyborøn og Thorsminde i Vestjylland udarbejder en fælles udviklingsplan

De to kystbyer Thorsminde og Thyborøn på den jyske vestkyst er begge stærke og populære ferieområder.

Men profilen for områderne og byerne kan stå stærkere, og det skal en ny strategisk-fysisk udviklingsplan nu bidrage til.

Planen er en del af et fælles vækstprojekt mellem kommunerne Lemvig og Holstebro, der med udgangspunkt i en fælles kernefortælling og et fælles brand for hele Vestkysten, skal skabe en profil for byerne og området. Profilen skal afspejle det lokale DNA og de stedbundne kvaliteter - og altså samtidig indgå i Vestkystens fælles identitet.

Realdania har netop valgt at støtte projektet med en halv million kroner ligesom Region Midtjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme også bidrager til projektet.

Planen skal blandt andet pege på, hvilke arealer i området, der skal inddrages i udviklingen, og hvordan man kan samtænke investeringer i turisme med investering i andre ting, f.eks. bygninger og anlæg.

- Et af den fælles udviklingsplan for Vestkystens principper handler netop om, at kommunerne prioriterer og investerer i udvalgte områder og starter en positiv spiral. De strategisk-fysiske planer skal skabe fundamentet for at sammentænke investeringer, så private og offentlige investeringer går hånd i hånd. Realdanias indsats er et super godt udgangspunkt, men det er op til kommunerne at gå forrest i det fortsatte arbejde med at tiltrække flere private investeringer i infrastruktur, naturoplevelser og bymiljøer. Den tilgang har fungeret rigtig godt i blandt andet Tyskland, siger Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme i en pressemeddelelse.

Sammentænke turistudvikling
Arbejdet med udviklingsplanen skal specifikt anbefale hvilke arealer og områder, der skal inddrages til udviklingen og hvilke muligheder, der er for at sammentænke turistudvikling med investeringer i for eksempel klimasikring og miljø.

Udviklingsplanen skal bidrage til at forbedre den kommunale planlægning for turismen og beskrive ønsker til den fysiske udvikling i Thorsminde, Thyborøn og hele lokalområdet.

Målet er at samle lokale aktører og sætte en fælles kurs for både offentlige og private investeringer, der fremmer lokale attraktioner og udvikler nye. Derved skal også skabes større sammenhængskraft i området.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125