23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Der er altid plads til forbedringer

Byggeriets produktivitet har gennem årene været kimen til megen diskussion. For i forhold til resten af dansk erhvervsliv haltede branchen efter - ikke mindst under finanskrisen, som unægtelig tog hårdt på branchen.

Men det virker som om, at bygge- og anlægsbranchen nu for alvor er ved at finde tempoet igen. De seneste produktivitetstal fra Danmarks Statistik viser, at bygge- og anlægsbranchen oplevede en produktivitetsvækst på 3,3 pct. i 2017, hvilket ifølge økonomer er ganske fornuftigt.

Når man samtidig kan konstatere, at byggeriet i 2015 var tilbage på produktivitetsniveauet før krisen i 2007 og med 36.000 færre beskæftigede, tegner der sig et godt billede af, at bygge- og anlægsvirksomhederne er blevet mere effektive.

Branchen har heldigvis taget produktivitetsudfordringerne seriøst og søsat flere initiativer. Ikke mindst Bedre Bundlinje-projektet, hvor Dansk Byggeri og fagforbundet 3F sammen har sat sig for at finde veje til bedre produktivitet. Og det er netop humlen ved det hele. Det nytter ikke noget, at virksomhederne er opsatte på at lave produktivitetsforbedringer, hvis ikke de har folkene på byggepladser med i processen.

Nye arbejdsprocesser og øget digitalisering er vejen til en bedre produktivitet - og byggebranchen er godt på vej. Men der er altid plads til forbedringer. Både ansatte og virksomheder skal kontinuerligt arbejde sammen for at øge produktiviteten. For uden det mister branchen arbejdspladser og indtjening.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11