23948sdkhjf

23 ildsjæle kan realisere deres projekter

Der er stor bredde og kreativitet i de 23 nye projekter, som nu får støtte fra foreningen Realdania, så de kan sættes i gang

Der er stor bredde og kreativitet i de 23 nye projekter, som nu får støtte fra foreningen Realdania, så de kan sættes i gang.

Det er via kampagnen Underværker, som er målrettet såkaldte ildsjæleprojekter i det byggede miljø.

Blandt de udvalgte Underværker er for eksempel det socialøkonomiske "Vaskeriet", som knokler for at hjælpe mennesker med udviklingshæmning til at udvikle mod, evner og drømme, så de kan finde sig til rette på en arbejdsplads.

Nu får både brugere og ildsjæle mere plads og bedre muligheder for at styrke fællesskabet med beboerne i det almene boligområde, Søvangen, i Brabrand.

Også Koelbjergmanden, Nordens ældste menneskefund, får nu, takket være lokale ildsjæle, sin helt egen udstillingsbygning i Vissenbjerg vest for Odense. Den færdige bygning skal også give mulighed for, at besøgende kan blive klogere på områdets særlige istidslandskab. 

Kampagnen Underværker

Siden 2014 har Realdanias kampagne Underværker målrettet støttet ildsjæleprojekter i det byggede miljø.

Projekterne er vidt forskellige og spreder sig på tværs af land og by. Men fælles er, at de bygger på ægte passion, virkelyst og omsorg for mennesker og steder. Ildsjælene skaber nye oplevelser og fællesskaber, tager vare på kulturarven og rækker ud til lokalsamfund og udsatte grupper.

Som led i deres ansøgning skulle ildsjælene demonstrere tilslutning til deres projekt ved at få andre til at give det et ”like” på www.underværker.dk .

Alle de projekterne kan ses på www.underværker.dk .

Og på Vesterbro i København skal en 600 kvadratmeter stor taghave forny et område i udvikling og gøre det grønnere. Samtidig skal taghaven samle børn og unge, naboer og udsatte om at dyrke det grønne og fællesskabet.

- I Realdania har vi støttet ildsjælenes projekter i en længere årrække, og det er opløftende at se, hvordan hver ansøgningsmulighed byder på nye inspirerende idéer og en smittende energi. Vi tror på ildsjælene og deres evne til at se det store potentiale i det små - og skabe forandringer og forbedringer, siger Stine Lea Jacobi, der er programchef i Realdania, i en pressemeddelelse.

De 23 projekter, som nu får støtte, er valgt blandt 111 begejstrede ansøgere fra hele landet. Projekterne er vidt forskellige og spreder sig på tværs af land og by.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156