23948sdkhjf

Optimera når ambitiøs bæredygtig milepæl

Efter fire års målrettet arbejde er der nu kun FSC-mærket tropetræ på hylderne hos trælastkæden Optimera.

Og ikke alene er tropetræet certificeret. I alt gælder det 3.400 varenumre i kæden – det svarer til 70 procent af sortimentet. 

Målet er, at alle varenumre skal være FSC/PEFC-certificeret, så hele Optimera-sortimentet lever op til krav om bæredygtighed og gode arbejdsforhold.

- Det er et ambitiøst mål, og vi nærmer os skridt for skridt. Vi tager ikke nye leverandører ind, der ikke er certificerede, og vi lægger hele tiden pres på vores eksisterende leverandører, for at de kun sælger FSC /PEFC -mærket træ, siger kommerciel direktør i Optimera, Thomas Juul, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at det særligt er slutkunden, der er årsag til den målrettede satsning. Især FSC-mærket er nemlig blevet et varemærke, som efterspørges.

- Vi tager det meget seriøst og takker hellere nej til en ordre frem for at bryde certificeringskravet. Vi har lige afvist en stor ordre, fordi vi ikke havde certificeret tropetræ på lager og ikke kunne skaffe det fra leverandøren. Det gør da ondt, og kan være svært for kunden at forstå, men det er det eneste rigtige, siger Thomas Juul.

Målet om et 100 procent certificeret sortiment betyder også, at det ikke kun er træplanker, der er under certificeringsluppen i Optimera.

Lige nu er der derfor fokus på de produkter, hvor certificering typisk ikke har så stor opmærksomhed. Det gælder eksempelvis fejekoste, malerpinde og skruetrækkere med træskafter.

For at nå milepælen bruger Optimera desuden mange ressourcer på uddannelse, så medarbejderne forstår formålet og kan være med til at støtte håndværkerne, der skal vælge de certificerede produkter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126