23948sdkhjf

Aarhus er langt fra målet: 500 nyplantede træer er ikke nok

Der skal stå 10.000 nyplantede træer i Aarhus Kommune inden 2025. Men det er umuligt at nå med det nuværende tempo.

En diskret messingplade for enden af Mylius Erichsens Vej i Aarhus markerer at, det nyplantede træ ved siden af er nummer 500 siden 2017.

Men selvom det er en milepæl, er det langt fra nok til at leve op til kommunens ambitioner.

Håbet er nemlig, at der er skudt 10.000 nye træer op i Aarhus inden 2025.

- Vi skal selv blive endnu bedre til at tænke træer ind i alle projekter, men det kræver også politisk vilje. Hvis byrådet ønsker at gøre ambitionen til virkelighed, skal der sættes flere penge af til træer i de kommende års budgetter, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, i en pressemeddelelse.

Han håber, at flere private aktører også vil samarbejde om at få flere træer plantet i byen.

En del af strategien
De mange træer er en del af en strategi for Aarhus, som kommunen har fulgt siden 2017, da det første af de 10.000 træer blev plantet i byen.

- Hver gang vi fælder et træ i midtbyen, så planter vi konsekvent to nye. Alle, der arbejder med byudvikling, skal prioritere træer i alle projekter, hvis vi vil gøre Aarhus til et grønnere sted at bo. Jeg tror på, at den tankegang med tiden vil sprede sig yderligere, siger Bünyamin Simsek som forklaring på kommunens indsats.

Men 500 træer i begyndelsen af 2019 er langt fra nok. Hvis kommunen fortsætter med at plante træer i samme tempo som hidtil, vil der være plantet under halvdelen af målet i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125