23948sdkhjf

Region optimerer ejendomme med ny it

Med sygehuset i Nykøbing Falster som forsøgseksempel vil Region Sjælland gøre driften af sine sygehuse og over 500 andre bygninger mere effektiv

Med programmer udviklet af den danske it-virksomhed Dalux og med Nykøbing F. Sygehus som frontfigur vil Region Sjælland gøre drift og styring af sine 533 bygninger og seks sygehuse mere effektiv.

I første omgang indfører sygehuset i Nykøbing Falster en digital helpdesk for alle henvendelser, for eksempel hvis noget skal repareres eller udskiftes.

Senere skal helpdesken udbredes til de øvrige sygehuse i regionen. Projektet betyder, at data om alle lokaler eller rum, alle tekniske anlæg som ventilation, elevatorer og varme samt alle bygningsdele skal registreres digitalt.

- Overordnet forventer vi dels at få et bedre overblik over opgaver og bygninger, dels at spare tid, når de løbende opgaver skal udføres - ikke mindst ved indsamlingen af data, fordi vi fremover har de fleste oplysninger liggende digitalt og kan hente dem på et øjeblik. Det vil frigøre ressourcer til kerneopgaverne i regionen, siger Kim G. Møller, der er souschef i teknisk afdeling ved Nykøbing F. Sygehus, i en pressemeddelelse.

7.200 opgaver i regionen
Sygehuset på Falster omfatter 75.000 kvm bygninger og har 1.600 ansatte. Totalt har hele regionen 390.000 kvm fordelt på 533 bygninger.

De udløser hvert år omkring 7.200 opgaver om for eksempel vedligehold eller reparationer, og de opgaver vil regionen have bedre styr på.

Ud over målet om mere effektiv ejendomsdrift skyldes omlægningen, at opgaverne i øjeblikket registreres via to forskellige systemer, og det ene bliver ikke længere vedligeholdt og opdateret af leverandøren.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12