23948sdkhjf

Holstebro inviterer til ombygning af 70.000 m2 i midtbyen

Tværfaglige teams bliver inviteret til at give deres bud på en samlet plan for udvikling af Holstebro midtby

70.000 kvm midt i Holstebro bliver ledige, når Hospitalsenheden Vest flytter til et nyt supersygehus i 2021. Og det er bare et af flere bynære arealer, der kan udvikles. 

Derfor inviterer udviklingsselskabet Holstebro Udvikling nu arkitektfirmaer og tværfaglige teams til at give deres bud på byudvikling i det vestjyske. 

Målet er, at der om et år skal ligge en samlet plan for udviklingen af Holstebro midtby - også kaldet Byens Plan. Planen kommer til at omfatte hele kernen af Holstebro by, der i dag har knap 40.000 indbyggere. 

Tre går videre til en parallelkonkurrence
De tværfaglige teams kan ansøge om at blive prækvalificeret til at udarbejde Byens Plan. Senere udvælger selskabet tre teams til at deltage i selve konkurrencen, der får form af en parallelkonkurrence. 

Parallelkonkurrencen bliver gennemført i samarbejde med byplanlægningsfirmaet CFBO i Aarhus, der står for den praktiske gennemførelse. 

- Det er det helt rigtige tidspunkt at stille skarpt på udviklingen af midtbyen i Holstebro. Nye store udviklingsområder er i spil – som for eksempel sygehusgrunden – og samtidig står byen overfor nogle af de samme udfordringer som andre centrale handelsbyer i Danmark. Der skal gøres noget ekstra for at skabe oplevelser, der fastholder kunderne og trækker nye til, siger Rasmus Cassøe, der er partner i CFBO. 

Han tilføjer, at konkurrenceformen er valgt for at give de tværfaglige hold mulighed for at gå i dialog med hinanden og bedømmelsesudvalget undervejs i konkurrenceprocessen. 

Dialog og involvering i byudvikling
En vigtig faktor i udviklingsarbejdet i Holstebro er en løbende involveringen af byens borgere. 

Holstebro Udvikling har allerede holdt workshops for unge og for centrale aktører fra byens virksomheder og organisationer, og den 27. februar holder selskabet sammen med Holstebro Kommune et stort borgermøde. Her forventes flere hundrede at deltage og forslag fra mødet skal på linje med mange andre ideer berige arkitekternes frem mod en samlet udviklingsplan 

- Arkitekterne får en guldgrube af input, som de kan transformere til konkrete ideer, siger Jesper Larsen, direktør i Holstebro Udvikling. 

Holstebro Udvikling P/S er et partnerselskab mellem Holstebro Kommune (49 pct) og den private Færchfonden (51 pct). 

I oktober 2019 forventer Holstebro Udvikling at kunne udpege et vinderteam og præsentere resultatet af parallelkonkurrencen for offentligheden. Derefter går det vindende team videre med at udvikle den endelige ’Byens Plan’. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125