23948sdkhjf
>

Nyt om navne

I dag nyheder fra Helsingør Kommune og Arkitektskolen Aarhus

Helsingør Kommune
Pia Holm Nielsen, 47 år, er ansat som centerchef for By, Land og Vand i Helsingør Kommune. Hun kommer fra en stilling som centerchef i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning.Pia Holm Nielsen er cand.techn.soc. og har tidligere blandt andet været sagsbehandler, regionsplanlægger og sekretariatschef i Natur og Miljø i Vestsjællands Amt, centerchef i Miljøcenter Nykøbing F, kontorchef for hav- og råstofområdet i Naturstyrelsen og kontorchef for miljøpolitisk sekretariat i Miljø- og Fødevareministeriet.

Arkitektskolen Aarhus
41 nyuddannede arkitekter er netop dimmiteret fra Arkitektskolen Aarhus, og fire modtog legater og priser: 

Pelle Juul Carlsen modtog både et Vola-legat og 3XN/3xG-prisen for sit afgangsprojekt Alternativ til Fredericias Kanalby, der tager udgangspunkt i den nuværende udvikling af den tidligere industrihavn i byen. I begrundelsen står blandt andet "Det er prisværdigt, når arkitekter tager deres rolle som kritiske korrekturlæsere af samfundet alvorligt ... Endnu mere, når kritikken, som her, er konstruktiv og ledsaget af en overbevisende og nærliggende alternativ strategi."

Anahita Koosha blev tildelt et Vola-legat, ligeledes på 15.000 kr., for sit projekt Spatial Fairytales: Entering the World of H.C. Andersen. Der er tale om et museumsprojekt i Odenses historiske bymidte, som viser, "hvordan storytelling kan anvendes til at skabe en poetisk tilgang til arkitektur. 

Læs også: Efter konkurs: Færdiggørelse af plejehjem sendes i udbud


Haris Hasanbegovic modtog Casapoli Residensy-prisen for afgangsprojektet The Wounded City - Urban Regeneration of Post-war Sarajevo. Med prisen følger en måneds studieophold i Casa Poli, som ligger i Coliumo i Chile samt 15.000 kr. til rejsen. Bedømmelseskomiteen fremhæver hans evne til at forene en omhyggelig brug af metoder med kunstnerisk indlevelse samt hans villighed tli at tage chancer og udfordre hævdvundne konventioner. 

Torris Kaul Varøystrand blev tildelt Cebra-prisen for sit projekt The Bulwark - A Marginal Project Within the Neoliberal City.

Prisen uddeles til et eksperimenterende afgangsprojekt, der afsøger nye og ukendte områder inden for arkitekturen, og Torris Kaul Varøystrands projekt fremhæves for at sætte arkitekturen ind i den politiske og økonomiske sammenhæng, der til alle tider sætter dagsordenen for arkitektfaget.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14