23948sdkhjf

Hæderspriser til fem digitale frontløbere

Fem virksomheder er rollemodeller, når det gælder om at få gavn af effektive it-værktøjer

Der er meget stor forskel på omfanget af it-værktøj i byggeriets virksomheder. Både virksomhedernes størrelse og arbejdsområde er naturligvis med til afgøre, hvor mange it-værktøjer, man har behov for. Men beslutningerne om implementering af it-værktøj modnes også af de enkelte virksomhedsejeres overordnede strategi, visioner og indsigt.

Det viser den konkurrence, som Licitationen-Byggeriets Dagblad og søsterbladet Mester Tidende netop har gennemført for at finde de mest it-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder inden for fem vigtige byggediscipliner: Tilbudsgivning, planlægning, udførelse, aflevering og administration

- Det er helt oplagt, at de mange virksomheder, som har deltaget i konkurrencen ikke bare vælger tilfældige it-værktøjer, men både analyserer og målretter værktøjerne før de investerer, forklarer adm. direktør Martin Profit Jakobsen fra it-rådgivningsfirmaet Basit.

Firmaet har stået for indsamling af de data fra konkurrencedeltagerne, som har dannet grundlag for den endelig vurdering af hver enkelt virksomheds såkaldte it-modenhed - altså virksomhedernes evne og parathed til at implementere effektive it-værktøjer som forbedrer virksomhedens drift indenfor en eller flere af de nævnte discipliner. 

Dommerne

  • Michael H. Nielsen, direktør, Dansk Byggeri
  • Mette Glavind, direktør, Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
  • Steen Hoeck Klausen, branchechef, Arbejdsgiverne
  • Martin Profit Jakobsen, adm. direktør, Basit
  • Klaus Tøttrup, chefredaktør, Mester Tidende

Dommerkomiteen begrunder valget af Vesti Olsen & Hansen a/s således:
"Vesti Olsen & Hansen a/s, som har vundet kategorien Tilbudsgivning, har gennem de seneste år været gennem en stor it-rejse. For at styre tilbudsgivningen har virksomheden implementeret en standard-løsning med fokus på byggebranchen. Den løsning har sikret virksomheden mulighed for at eventuelle fejl rettes hurtigere og nemmere især i forhold til tilbudsgivningen".

Dommerkomiteen begrunder valget af Adserballe & Knudsen A/S således:
"Adserballe & Knudsen A/S, som har vundet kategorien Planlægning, har hele to projektstyringsværktøjer som tilsammen sikrer, at virksomheden kan integrere 2-D og 3-D tegninger til at koordinere, mængdeberegne og kalkulere. Det vægtes højt i virksomheden, at implementeringen af it-værktøjer sker i et tempo, så alle medarbejdere kan følge med".

Dommerkomiteen begrunder valget af Nykøbing El-Service ApS således:
"Nykøbing El-Service ApS, som har vunder kategorien Udførelse, har stor gavn af et standard it-værktøj som sikrer medarbejderne adgang til alle informationer på sagerne. Det betyder, at medarbejderne nemmere kan løse alle slags opgaver".

Dommerkomiteen begrunder valget af Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S således:
"Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S, som har vundet kategorien Aflevering, har opdaget, at jo flere it-værktøjer de har, jo nemmere er arbejdsprocesserne. Medarbejderne er stolte af, at virksomheden ligger forrest med de nyeste apps og it-løsninger. Den holdning har gjort it-værktøjer til en succes hos virksomheden".

Dommerkomiteen begrunder valget af Holm & Eistrup Entreprise ApS således:
"Holm & Eistrup Entreprise ApS, som har vundet kategorien Administration, har implementeret et system udviklet specifikt til håndværkere og entreprenører. Det valg har sikret, at virksomheden er med i top både når det kommer til økonomistyring, fakturabehandling og løn".

De fem vindere blev hædret med diplomer og gavekort på Dansk Byggeris it-messe i henholdsvis Taastrup og Aarhus i denne uge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111