23948sdkhjf

Håndværkerne - og 131 boliger - fejret i Københavns Nordhavn

Pølseduften nåede næsen, længe før fødderne ramte den røde løber, som Boligselskabet Domea København tirsdag havde rullet ud for håndværkerne, der knokler på byggeriet Orienten i Københavns Nordhavn. 

Med andre ord var der rejsegilde på byggeriet, der kommer til at bestå af 131 almene boliger - de 98 af dem er familieboliger, 9 er ungdomsboliger, og 24 af dem bliver såkaldt servicelov-boliger til borgere med særlige behov.

Byggeriet kommer også til at rumme en daginstitution. Derudover skabes en række erhvervslejemål til café og butikker, som By & Havn vil råde over.

Fakta: Orienten

Bygherre: Boligselskabet Domea København

Byggeforretningsfører: Domea.dk

Hovedentreprenør: JCN Bolig

Totalrådgiver: KHS Arkitekter med Dorte Mandrup Arkitekter, BOGL Landskab og Dines Jørgensen & Co.

Udlejning og drift af de almene boliger: Domea.dk

Forventet indflytning: Ultimo 2019

Hyldest til håndværkerne
Århusgadekvarteret var på dagen pyntet op i rødt og hvidt, da Københavns overborgmester, Frank Jensen, som den første gik på talerstolen ved rejsegildet på de første almene boliger i Københavns Nordhavn.

- Vi skal have blandede byer, og derfor er samarbejdet med den almene sektor vigtig. Der skal være plads til alle i vores by - også dem, der ikke har den største tegnebog, sagde Frank Jensen, da han som den første gik på talerstolen og ønskede Domea København tillykke og takkede håndværkerne for deres indsats. 

Jess Sørensen, administrerende direktør i KHS Arkitekter, der er totalrådgiver på Orienten, og Lars Adamsen, salgs- og udviklingsdirektør i JCN Bolig, der er hovedentreprenør på projektet, samt formanden for Domea København, Villy Brejning, var ligeledes blandt talerne ved rejsegildet.

Orienten er på samlet 14.000 kvm, og hovedentreprisen har en værdi på 174 mio. kr.

Hovedentreprise skiftede hænder efter konkurs

Orienten måtte omkring årsskiftet skifte hovedentreprenør efter, at den oprindelige hovedentreprenør, Daurehøj Erhvervsbyg, i starten af december 2018 gik konkurs.

JCN Bolig satte underskrift på en ny hovedentrepriseaftale om at videreføre det konkursramte projekt sammen med Boligselskabet Domea København og kurator. 

Den 2. januar 2019 var byggefirmaet så i gang på byggepladsen

   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188