23948sdkhjf

LICITATONEN MENER: Ros til byggeriet for målrettet satsning på bæredygtighed

Bygge- og anlægsbranchen får af og til skudt i skoene, at branchen ikke er tilstrækkelig innovativ og derfor halter bagefter i forhold til effektivitet og produktivitet. Det kan det godt være noget om. Til gengæld er branchen med helt fremme, når det gælder om at udvikle metoder til øget genanvendelse af værdifulde ressourcer og skabe bæredygtigt byggeri.

I den seneste tid er der for eksempel sket store gennembrud på asfaltområdet, hvor NCC Industry og YIT sammen med Teknologisk Institut har åbnet mulighed for øget genanvendelse når det gælder fremstilling af henholdsvis bærelag og slidlag - vel at mærke uden, at det går ud over funktionsevne og kvalitet. Det samme gør sig gældende med genanvendelse af knust beton til fremstilling af ny beton. Her er DTU Byg sammen med blandt andet Norrecco og Dansk Beton nået et stort skridt videre.

Også når det gælder opførelse af bæredygtigt byggeri, har byggebranchen taget udfordringen op og øget antallet af DGNB-certificerede bygninger.

Og for at brede viden om bæredygtigt byggeri og materialevalg helt ud til folkene på byggepladserne, har byggecenter-kæderne intensiveret rådgivningen til håndværkerne ude i butikkerne.

I en tid, hvor byggebranchen er i søgelyset for underbetaling og for tvangsarbejde er det rart at tænke på, at den altovervejende del af branchen har rent mel i posen og trækker branchen i den rigtige retning.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109