23948sdkhjf

Aarhus udfører sikrere skoleveje

37 steder er trafiksikkerheden blevet forbedret omkring skolerne i Aarhus Kommune i 2018

Fodgængerfelter, krydsningsheller og bedre skiltning er blandt de 37 tiltag, som Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har gennemført i 2018 for at optimere sikkerheden for kommunens skolebørn.

Forbedringerne er resultatet af, at Teknik og Miljø i samarbejde med kommunens 48 offentlige skoler tilbage i 2017 gennemførte en skolevejsanalyse, der kortlagde 134 projekter, som kan optimere sikkerheden på de aarhusianske skoleveje.

Rækkefølgen på projekterne er efterfølgende blevet prioriteret ud fra, hvad der giver mest sikker skolevej for de 48,6 millioner kroner, som Byrådet har afsat til indsatsen frem mod 2022.

- Vores børns sikkerhed har og skal altid have højeste prioritet. Samtidig håber vi, at den optimerede sikkerhed på sigt vil gøre endnu flere foræl-dre trygge ved at lade børnene gå eller cykle i skole på egen hånd, siger Bünyamin Simsek (V), der er kommunens rådmand for Teknik og Miljø.

Organiseret aflevering
På Tranbjergskolen mærker de nu effekten af, at de tidligere i år blandt andet fik lavet en såkaldt kys og kør-zone, som opfordrer forældre til at læsse de mindste hurtigt af.

P-pladsen foran indskolingen var tidligere præget af kaos, hvor børn og biler færdedes uden system. Det er ændret nu.

- Afleveringen er blevet organiseret, og børnene bliver nu sikkert leveret til et fortov. Forældrene skal stadig mindes om, hvordan kys og kør-zonen fungerer, men forbedringen er allerede tydelig. En anden gevinst er, at der er kommet et langt bedre flow i trafikken omkring skolen, fortæller Hanne Gammelgaard Jensen, skoleleder på Tranbjergskolen.

Teknik og Miljø forventer at gennemføre yderligere 39 skolevejsprojekter i løbet af 2019.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188