23948sdkhjf

Ørsted vælger kabelleverandør til to større havmølleparker

Større kontakt på såkaldte inter array-kabler på 66 kV med tilbehør er den første i en 5-årig rammeaftale, som Nexans og Ørsted har indgået for nylig angående havmølleparkerne Borssele 1 og 2.

Om Borssele 1 og 2

Borssele 1 og 2 ligger cirka 23 km ud for den hollandske kyst, hvor vanddybden er 14 til 36 meter.

De to vindmølleparker vil sammen have 94 vindturbiner, der producerer 752 megawatt (MW), hvilket svarer til elbehovet i cirka en million husstande.

Nexans skal levere undersøiske kabler (72,5 kV) med en samlet længde på mellem 170 km og 190 km inden for rammerne af en kontrakt til en værdi af flere millioner euro. 

Som en del af den nye 5-årige rammeaftale har Ørsted givet Nexans opgaven at levere og installere trefase-kobberkabler på 66 kV med to kabeltværsnit. Kablerne skal dels trækkes mellem vindturbinerne, dels mellem turbinerne og transformatorstationer, hvorfra elektriciteten bliver transporteret til fastlandet.

Nexans skal også levere tilhørende fittings og tilbehør til produktet, blandt andet T-forbindelsesklemmer til 66 kV-kabler, som er specielt konstrueret til vindmølleparker med standardiseret, robust og enkel tilslutningsløsning.

- Borssele-projektet bliver det første, hvor Ørsted anvender Nexans’ nye 66 kV-kabler til deres havvindmølleparker. Ved at anvende et højere volttal, bliver tabene mindre, sammenlignet med, hvis man havde valgt 33 kV- eller 36 kV-kabler, siger Vincent Dessale, Senior Executive Vice President for Subsea and Land Systems Business Group i Nexans

Nexans har tidligere leveret søkabler til havvindmølleparker til Ørsted. 

Inter-array-kablerne til Borssele 1 og 2 fremstilles af Nexans Germany i Hannover med planlagt levering i 2019. Efter trækningen på havbunden skal Nexans Subsea og Land systems i 2020 stå for den endelige forbindelse til turbinebaserne, der udføres af Nexans’ eksperter i kabelsamling. Kabeltilbehøret leveres fra Nexans’ Euromold-fabrik i Erembodegem, Belgien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127