23948sdkhjf

Bryghus med flaskehals: Lokale håndværkere udvider Thisted Bryghus

Thisted Bryghus udvider for 30 millioner kroner. Bestyrelsesformand Verner Jensen og Borgmester Ulla Vestergaard tog i dag første spadestik udvidelsen, som skall ruste det prisvindende nordvestjyske bryggeri til fremtiden. 

 - Tiden er nu kommet til at få skiftet vores brygværk, der har mere end 60 år på bagen og har brygget fantastisk godt øl gennem mange, mange år. Det nuværende anlæg er slidt og det er også her, vi har vores flaskehals: vi har udfordringer med at få brygget det øl, vi har brug for, siger administrerende direktør Aage Svenningsen.

Thisted Bryghus bygger en ny bygning, der skal indeholde maltlager, brygværket og der gøres samtidig plads til procesområdet, som dog først etableres i næste fase. I bygningen etableres der en gangbro således, at bryghusets gæster får mulighed for at opleve, hvordan Thisted Bryghus brygger godt øl. 

Licitationen har været i udbud og følgende virksomheder er udvalgt til byggeriet:

Råhusentreprise : HMN A/S, Thisted

Tømrerentreprise : Tømrerfirma Anders Andersen A/S, Hanstholm

Tagdækningsentreprise : KN Tagdækning A/S, Thisted

Smedeentreprise : Sundby Trapper A/S, Erslev Mors

VVS-entreprise : Handest VVS, Thisted

El-entreprise:Thisted El-forretning, Thisted

Malerentreprise : Malermester Henning Kristensen, Thisted

Finansiering : Sparekassen Thy, Thisted

Lokale håndværkere skal bygge
Bygningen tager sig ud som en industribygning anno 2019 med respekt for de nuværende gamle bygninger samt respekt for Thisted Bryghus’ placering i byen. I samme bliver parkeringsforholdene tilpasset. To nuværende parkeringspladser sammeflettes til én. Der bliver ligeledes etableret to pladser til elbiler plus holdeplads til to busser.

Og det er lutter lokale håndværkere, der skal stå for byggeriet.

- Fra vores side, har vi haft et ønske om at bruge lokale rådgivere, lokale håndværkere og lokal finansiering, og dette er lykkes, slår Aage Svenningsen fast. 

Det er P+P arkitekter, der har stået for tegning af bygningen samt foretaget licitationen og som står for totalrådgivning af bygningen. BC Byggerådgivning v/Kim Bislev har varetaget opgaven med parkeringspladsen. Cbrew v/Carl Nielsen, har hjulpet med udarbejdelse af masterplan samt udvælgelse af det nye brygværk.

Det nye brygværk forventes taget i brug den 1. december 2019.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11