23948sdkhjf

Seniorresort med 67 seniorbolig og plejehjem på vej ved Kolding

AP Pension og Kolding Kommune arbejder på at bygge en seniorby i Nr. Bjert i Kolding med et friplejehjem, et seniorbofællesskab og senere flere boliger.

Ender dialogen med en aftale, kan der blive tale om et byggeri i etaper. Første etape er et friplejehjem til mellem 50 og 70 beboere samt 32 boliger på cirka 90 kvm. Anden etape består af omkring 35 boliger. Det kan også komme på tale at etablere en lang række ældrevenlige faciliteter, som andre i byen også må benytte, så beboerne kan bevare et aktiv liv.

Antallet af boliger kan ændres i det videre arbejde med planlægningen, der nu går i gang. 

- Der er bygget mange boliger i Kolding de senere år. En del af dem ungdomsboliger, fordi vi er vokset som studieby. Men det er vigtigt, at vi kan følge med og tilbyde indbydende boliger for alle aldersgrupper. Her er det gavnligt for kommunens udvikling, at AP Pension har vist interesse for at skabe rammerne for at vores seniorer for alvor kan nyde det gode ældreliv, siger borgmester Jørn Pedersen om udsigten til et seniorresort. 

Kan bygge videre på partnerskab
I november indgik AP Pension og Danske Diakonhjem en partnerskabsaftale om driften af flere nye plejehjem. Det er også en mulighed i Kolding. På friplejehjemmet kan der også blive tale om boliger til ældre med særlige behov. Det skal afklares i en nærmere dialog mellem Danske Diakonhjem og Kolding Kommune. En del af fællesskabet og de fælles faciliteter kan ligeledes være et parløb mellem Kolding Kommune og Dansk Diakonhjem. 

Som en del af planlægningen for området indgår der fra kommunens side også en omfartsvej rundt om Nr. Bjert, for at kunne håndtere trafikken til de mange nye boliger i både Nr. Bjert, Eltang og Drejens.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111