23948sdkhjf

Stark vender skuffende underskud til milliardoverskud

I sit forrige regnskabsår præsenterede Stark Danmark et historisk dårligt regnskab med et underskud på 33 mio. kr. før skat. Det fik samme år fik 10 Stark-butikker til at dreje nøglen om.

Men kurven er nu vendt for den store byggemarkedskæde:

I seneste regnskabsår er minus vendt til plus, og virksomheden kan gå ud af året med et overskud på 1,024 mia. kr., fremgår det af et netop offentliggjort regnskab.

- Regnskabsåret 2017/18 har været et usædvanligt år (…), lyder det i ledelsesberetningen.

Salg vender udviklingen
Det er særligt engangsindtægter, der har pyntet på årets resultat.

I løbet af året frasolgte Stark byggemarkedskæden Silvan, og det har efterladt penge på kistebunden. Det samme har salget af Stark til den amerikanske kapitalfond Lone Star.

Men ikke alene har engangsomkostninger reddet årets regnskab. Virksomheden har været igennem omfattende strategiændringer, og det har sat sine spor:

- De underliggende driftsresultater for detail - og distributionsaktiviteterne i Danmark har også udviklet sig godt i løbet af regnskabsåret 2017/18, hvor de strategiske initiativer for at sikre salgsvæksten har haft en positiv indvirkning sammen med

Forskellen på Stark Danmark A/S og Stark Group

Af historiske årsager er Starks juridiske enheder og organisatoriske enheder ikke de samme.

Lidt forsimplet kan man sige, at den juridiske enhed (og dermed årsregnskabet) Stark Danmark A/S tæller aktiviteterne i Danmark og Grønland samt Stark Groups hovedkontor på Frederiksberg.

Stark Group er de samlede aktiviteter i Norden.

markedsudviklingen, står der i regnskabet.

Ændringerne hos Stark har betydet, at kæden i højere grad end tidligere fokuserer på de mindre og mellemstore virksomheder, der køber byggematerialer. Samtidig har butikslukninger og stordrift været en del af den nye strategi.

Og med de nye tal ser ændringerne ud til at have den ønskede effekt. Ved årsskiftet var det også meldingen fra Stark Groups finansdirektør Sisse Fjelsted:

- Efter alt det Stark har været igennem, står virksomheden stærkt. Den er fokuseret og dedikeret på, hvor vi vil hen, sagde hun dengang til Børsen med udgangspunkt i tal fra regnskabet, som Børsen fik indsigt i før den egentlige offentliggørelse.

Bedre resultater i vente

Ikke alene bundlinjen har taget et hop i det seneste regnskabsår. Det samme gælder omsætningen, der steg til 6,8 mia. kr. svarende til en stigning på 3,7 procent. De tal er justeret for salget af Silvan-kæden.

Hele Stark-koncernen havde dertil en samlet omsætning på 16,4 mia. kr. mod 16,0 mia. kr. året før.

På baggrund af de resultater har ledelsen også høje forventninger til det kommende regnskabsår.

Med udgangspunkt i den nuværende aktivitet i byggeriet samt den positive effekt af Starks nye strategi, forventes det, at både nettoomsætning og EBIT-resultat vil vokse yderligere i 18/19. Det fremgår dog ikke, hvor meget Stark forventer, at virksomheden vil vokse.

Stark Danmark A/S
mio. kr. 2017/18 2016/16
Nettoomsætning 6.780 6.766
Driftsresultat (EBITDA) 682 91
Resultat før skat 1.024 (33)
Årets resultat 897 (24)
Balancesum 9.696 6.719
Egenkapital 4.010 3.373
Antal ansatte
Regnskabsåret blev afsluttet 31. juli 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125