23948sdkhjf

DGNB-guld til ny Kolding-bydel

På sydsiden af Kolding Fjord skabes en ny bæredygtig bydel: Marina City. Her er 400 boliger og 1.000 bådpladser i et nyt og tiltrækkende bolig- og havnemiljø på tegnebrættet. 

Ambitionen er, at Marina City skal være et bæredygtigt by- og marinaområde. Derfor har Kolding Kommune valgt at præcertificere Marina City som bæredygtigt byområde efter den internationale bæredygtighedsstandard, DGNB. Marina City er blevet certificeret med guld. 

Med en DGNB-certificering på byområdeniveau vil kommunen skabe det bedste fundament for efterfølgende DGNB-certificeringer på bygningsniveau, fordi bydelens rammer og funktioner allerede er indtænkt i en gennemarbejdet bæredygtig kontekst. 

Mens DGNB bæredygtighedscertificering af enkeltstående bygninger er mere udbredt i den danske byggebranche, 48 byggerier i Danmark er i dag DGNB-certificeret, er bæredygtighedscertificering af hele byområder stadig i sin indledende fase. 

Grundsalg til private investorer
Cobe og Rambøl
l har tegnet masterplanen, mens Schønherr, Midtconsult, ÅF Infrastructure Planning og Gemeinschaft forleden blev valgt til at udforme udearealerne i den nye bydel. 

Marina City bliver en blandet bydel, hvor det maritime integreres med boliger, maritime erhverv, fritids- og kulturfaciliteter, rekreative områder og faciliteter til Koldings mange vandrelaterede klubber og foreninger. Boligerne i Marina City bliver en blanding af almene, leje- og ejerboliger placeret lige ned til vandet, hvor 25 pct vil være almene boliger. 

Kolding Kommune sælger bydelens byggegrunde til private investorer, som opfører bygningerne, bl.a.  i henhold til den byggemodning og de bæredygtige strukturer og rammer, som kommunen med udgangspunkt i bæredygtighedscertificeringen definerer. DGNB guldcertifikatet gør det muligt på en sammenlignelig og transparent måde at dokumentere byområdets kvaliteter og bæredygtighed for såvel Kolding Kommune, som udvikler bydelen, og private investorer, som bygger bydelen, samt for de kommende beboere og brugere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156