23948sdkhjf

Gefion sikrer sig 865 millioner til sit hidtil største projekt

Næste måned går spaden i jorden til i 40.000 kvm boliger og erhverv på Amager Strandvej. Op mod 300 boligenheder, fortrinsvis leje med enkelte projektlejligheder, byhuse og integreret erhverv skal opføres på grunden overfor Sundby Sejlklub og et fredet område med kolonihaver. 

Gefion Group står bag projektet, som er selskabet hidtil største. Og nu er en afgørende brik faldet på plads. 

En ny, langsigtet finansieringsaftale med PKA samt en lokalplan sætter fart i udviklingsprojekt, der er tegnet af Vandkunsten, er en del af en ny lokalplan for området. 

Aftale om 865 millioner
Den fulde finansieringsmulighed andrager 865 millioner kroner. Beløbet er delt op i 606 millioner kroner finansiering til opførelse og 259 millioner kroner i refinansiering, som indløser størstedelen af de obligationer, der blev udstedt i forbindelse med Gefion Groups køb af byggegrunden. 

- Vi har investeret mange ressourcer gennem flere års udvikling af projektet, og ser aftalen som en anerkendelse af projektets kvaliteter, siger Thomas W. Færch, administrerende direktør i Gefion Group, om aftalen for den samlede finansiering. 

Projektets placering er Amager Strandvej 50-54, 58 og 60-64. Der er tale om 24.630 etagemeter private boliger, 7.770 etagemeter almene boliger og 8.100 etagemeter erhverv. Første spadestik er planlagt til februar 2019 og byggeriet af første etape vil tage cirka 15 måneder. Hele projektet forventes at stå færdigt i slutningen af 2020. 

Investeringsbanken Carnegie har været finansiel rådgiver for Gefion Group, mens Bruun & Hjejle og Accura har været juridiske rådgivere for henholdsvis Gefion Group og PKA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156