23948sdkhjf

Boligpyramider på 8.500 m2 på vej i Middelfart

8.500 kvm nye boliger er på vej på Kulgrund på havnen i Middelfart. 

Nissen Group, som ejer grunden, og Schmidt Hammer Lassen Architects står bag byggeplanerne, som omfatter opførelsen af tre pyramidelignende terrassehuse, som efter planen skal opføres i op til syv etager. 

Middelfart Kommune begynder nu arbejdet på en ny lokalplan for området. Rent teknisk er det en lempelse i planloven, der nu muliggør, at der kan bygges boliger på arealet, fordi det ligger tæt på erhvervsarealer, herunder havnearealet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

- Vi har længe haft et ønske om at få lov til at bygge på Kulgrunden, så vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det nu bliver muligt. Vi glæder os til at samarbejde med kommunen om den nye lokalplan, så vi kan få skabt et attraktivt byggeri, der giver et løft til hele Middelfart by, siger ejer af Nissen Group, Michael Nissen. 

Fakta: Terrassehusene på Kulgrunden

- Boligerne bliver placeret i tre punkter, der forskyder sig etagevist. Det giver grønne, vestvendte haverum, som orienterer sig mod sol og udsigt ud over Lillebælt og sikrer en blød overgang mellem vand og bebyggelse.
- Det forventes, at arbejdet med lokalplanen vil tage cirka et år.
- En realisering af projektet vil medføre udgravning af havnebassinet, så havnebassinet flugter med det tilsvarende havnebassin på modsatte side af Kulturøen.
- Der vil blive offentlig adgang til området, herunder arealet langs havnepromenaden.
- Der etableres en vejforbindelse til industrihavnen i overensstemmelse med Udviklingsplan for Middelfart.
- Bebyggelsen bliver klimasikret i forhold til oversvømmelse/havvandsstigninger.
- Der skabes mulighed for servicearealer mv. for marinaen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141