23948sdkhjf

CG Jensen bygger pyramidekompleks på kanten af Lillebælt

CG Jensen har landet totalentreprisen på et markant Middelfart-byggeri: Tre pyramidelignende terrassehuse på Kulgrunden på kanten af Lillebælt.  

Kontrakten på det 13.000 kvm store beboelseskompleks omfatter 8.000 kvm boliger plus 5.000 kvm tagterrasser samt andre udenomsarealer, forklarer Hans Jørn Kühn, divisionschef i CG Jensens Byggeri Vest. 

Byggeri Vest skal opføre de 55 lejligheder for bygge- og anlægsleverandøren Nissen Construction & Development. Lejlighederne bliver i gennemsnit 114 kvm og vil alle få vestvendt udsigtsterrasse. Den dyreste lejlighed skulle koste 16 mio. kr. 

Underskrev aftalen på det andet kaffemøde

Kontakten og dernæst kontrakten er kommet i hus efter to kaffemøder og dernæst en grundig projekteringsproces.

Sagde farvel til tidligere totalentreprenør 

CG Jensen er ikke den første entreprenør, der har fået til opgave at realisere de tre pyramidelignende terrassehuse på Kulgrunden i Middelfart.  

I foråret 2019 blev Stender Entreprise præsenteret som totalentreprenør på projektet. 

Aftalen blev dog opsagt i foråret 2020. Parterne gav overfor Fredericia Dagblad forskellige udlægninger af årsagerne til bruddet, med økonomi, kvalitet og kunnen som forklaringer.

– Vi havde et kaffemøde i starten af august, og sidst i august var der en underskrevet samarbejdsaftale, fortæller Hans Jørn Kühn og uddyber: 

– Ved det første møde have jeg en samarbejdsaftale med, og ved næste skrev vi den under. Primo november havde vi underskrevet totalentreprisekontrakten. 

Har brugt en del knæbøjninger

Boligprojektet skiller sig ikke kun ud ved beliggenheden med udsigt til både den gamle og den nye Lillebæltsbro. Også terrasseopbygningen og lejlighederne er noget særligt. 

– Hver lejlighed er unik. Vi kigger derfor ind i en interessant råhus-entreprise med udfordrende planløsninger og udendørs terrasser, siger Hans Jørn Kühn om byggeriet, der kommer til at bestå af tre markante pyramideformede boligblokke i bæredygtige materialer. 

Han uddyber, at bygningskroppen med sin hældning giver udfordringer med blandt andet bærelinjer og placering af skakter, ligesom der er særligt blik for beboerønsker om placering af badeværelser og køkkener. 

– Vi har brugt en del knæbøjninger på at få det til at gå op, forklarer Hans Jørn Kühn og tilføjer, at de sidste detaljer er ved at falde på plads. 

Rambukken er på vej

Allerede i næste uge sker der ting og sager på Kulgrunden. 

– På mandag havner rambukken dernede, og medio december går vi i gang med at ramme pæle, siger divisionschefen om huset, der bliver pælefunderet 

Pæle- og betonarbejderne på Kulgrunden udføres i egenproduktion af CG Jensens folk fra henholdsvis Anlæg Vest og Byggeri Vest. 

CG Jensen skal aflevere Kulgrunden i april 2022. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109