23948sdkhjf

Nordjyder sætter handling bag ordene med passivhus-byggeri

Bjerg Arkitektur og Green Instruments sætter barren højt, når sidstnævnte udvider sit hovedkontor i Brønderslev. Her arbejdes på en ny administrationsbygning designet af Bjerg Arkitektur efter passivhus-principperne. 

Green Instruments producerer og sælger højteknologisk måleudstyr til den maritime verden, hvor partikeltæthed, CO2-udledning og andet skal kontrolleres og styres. Stigende fokus på miljøet giver instrumentproducenten medvind og behov for at udvide hovedkontoret. 

Ifølge direktør for Green Instruments, Oluf Sigh, har det været afgørende at få handling bag de grønne ord, firmaet slår sig op på. Her stod Bjerg Arkitekturs arbejde med klimarigtig arkitektur centralt. 

Fakta: Green Instruments domicil

Den nye administrationsbygning er på 800 kvm, fordelt på 2 plan. Herudover ombygges ca. 300 kvm af den nuværende administration. 

Det er hensigten at starte byggeriet ca. 1. marts. Nybyggeriet afleveres først og derefter ombygningen. Samlet aflevering forventes til efteråret 2019. 

Det nye passivhus bliver en direkte tilbygning til virksomhedens nuværende bygningskompleks i Erhvervsparken 29, 9700 Brønderslev.

Således projekteres den nye administrationsbygning som et passivhus der overstiger 2020-energikrav. 

Den endelige enterpriseform er ikke fastlagt endnu, med det bliver sandsynligvis indbudt hovedentreprise. 

Bygningsdesign og fossilfri fjernvarme
Med udgangspunkt i de eksisterende kontorlokalers energiforbrug viser beregninger, at der ved forbrug af fossilfri fjernvarme samt opførelse af bygning efter passivhus-principperne kan der ifølge arkitektfirmaet opnås op mod 88 pct. i energibesparelse. Det energieffektive design i form af kompakt bygningskrop danner en lille varmetabsgivende overflade i forhold til brugsareal. Desuden medvirker den store glasfacade samt bygningens orientering mod syd til udnyttelse af potentiel passiv solvarme og dagslys. 

PH-standarden har herudover et indeklima med høj indeklima komfort. 

- Der er opstået en tendens, hvor vi i den grønne omstilling kun fokuserer på vindmøller og solceller. Ønsker vi de helt store miljø- og klimamæssige forbedringer, er vi nødt til at rette blikket mod design af intelligent arkitektur, der med de helt rette greb kan danne fundament for byggerier der holder vores energiforbrug nede, siger arkitekt Jørgen Ussing, Bjerg Arkitektur. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11