23948sdkhjf

Dorte Mandrup i spidsen for en af verdens største arkitektpriser

Den internationale arkitekturbranche har i disse år øjnene på dansk arkitektur.

Og nu indtager arkitekt Dorte Mandrup i 2019 posten som juryformand for den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris, der hvert andet år uddeles blandt europæiske arkitekter og arkitekturværker.

Hun bliver den første dansker på formandsposten, siden prisen blev uddelt første gang i 1987.

- Det er en kæmpe ære at blive udvalgt. Jeg glæder mig meget til at blive inspireret, udfordret og ikke mindst til, med den øvrige jury, at udvælge den endelige vinder, siger Dorte Mandrup, grundlægger og kreativ direktør, i en pressemeddelelse.

I år er flere toneangivende danske tegnestuer nomineret, heriblandt BIG, C. F. Møller, Effekt, Praksis Arkitekter og Cobe.

Store projekter i 2018
Dorte Mandrup bliver den første dansker, som får lov at sidde for bordenden i det fornemme selskab, men det er ikke nyt, at juryen indeholder danske kræfter, nårvinderen skal findes.

Tilbage i 1992 og 1994 sad Henning Larsen i juryen. Samme ære oplevede Kent Martinussen, adm. direktør i Danske Arkitektur Center, i 2013 samt Lene Tranbjerg i 2015.

Formandsposten sætter et flot punktum for et år, hvor der har været fart i pennen både på den danske og internationale scene.

Der er blandt andet blevet arbejdet på store projekter som Carlsberg Byen, den nye by og højhuset i Brande, den nye urbane Ikea ved Dybbølsbro i København, de to Vadehavscentre i Tyskland og Holland og ikke mindst Isfjordscentret i Grønland. Sidstnævnte banede sågar vejen for et af årets højdepunkter for Dorte Mandrup, da virksomheden modtog invitationen om at udstille på hovedudstillingen på The International Architecture Exhibition of La Biennale di Venezia - i daglig tale arkitekturbiennalen i Venedig.

En længere proces
EU Mies Award 2019 uddeles i Barcelona den 7. maj 2019.

Denne gang er 389 projekter fra 38 lande nomineret. I januar udvælger juryen 40 værker, som annonceres den 16. januar. Blandt de shortlistede vælges 5 finalister, som præsenteres den 13. februar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25