23948sdkhjf

Filmrulle som grundsten under 4.400 nye filmby-kvadratmeter

De fysiske rammer om Aarhus’ film- og mediemiljø bliver en bygning rigere. Den 3. december var der grundstensnedlæggelse på Filmbyen3, en bygning på 4.400 kvm med plads til 300 nye arbejdspladser. 

- Vi ved, at åbenhed og visuel kontakt medfører nye møder mellem mennesker og virksomheder. Vi har derfor fokuseret på at åbne op mod byen i øjenhøjde og lade byens gulv indtage bygningen – både indenfor og udenfor, sagde Anders Tyrrestrup, partner og arkitekt i Aart Architects, der har tegnet bygningen. 

Aart Architects er totalrådgiver med SLA, Rambøll og Kvorning Design & Kommunikation som underrådgivere. Byggeriet er opdelt i 12 fagentrepriser. 

Grundstensnedlæggelsen skete som en del af et arrangement, hvor Filmbyens nuværende og kommende lejere, naboer og politikere var inviteret til at høre mere om det nye byggeri og nyde varme æbleskiver og kaffe. 

Dagens grundsten var en ikonisk metalkasse til filmruller. Den indeholdt dagens avis, en gangbar mønt, arkitekttegningerne af Filmby3 og en samling af klip fra filmperler, der er optaget i Aarhus. Både klassikere som film af Nils Malmros og nyere værker som tv-serien Dicte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.433