23948sdkhjf

HHM sætter spaden i jorden på seniorbofællesskab

Mandag den 3. december var der første spadestik til Seniorbofællesskabet Laanshøj i Værløse. Det er entreprenørvirksomheden HHM, der opfører de 19 boliger i forskellige størrelser samt et fælleshus

Beboerne har været i gang med projektet i fem år og landede hos HHM, da de besluttede sig for, at Laanshøj skulle være et ejerbaseret byggeri. Det var heller ikke første gang, at entreprenørvirksomheden skulle opføre seniorboliger. Det har de gjort i både Irmabyen i Rødovre og i Humlebæk:

- Når vi er med til at udvikle en bolig, sørger vi for, sammen med arkitekten og ingeniøren, at tage højde for, hvor beboerne er nu, og hvad der potentielt kan ske af ændringer i en beboers liv over de næste mange år. Ændringer som vi skal kompensere for i boligerne, siger Svend Pedersen, administrernede direktør i HHM. 

Rækkehuse til flere brugere
Byggeriet er en totalentreprise mellem HHM som totalentreprenør, TriArc på arkitektsiden og Dines Jørgensen & Co. som rådgivende ingeniører med Seniorbofællesskabet Laanshøj som bygherre. 

Rækkehusene er fordelt på fem blokke og alle med indgang mod fælleshuset i midten. Blokkene har varierende størrelser med tre til fem boliger i hver, og i tre af blokkene er der en forskydning i bygningen, for at tage højde for de naturlige niveauforskelle på grunden. Boligerne er udformede, så de passer til både par og enlige. Derudover får hver bolig et lille udhus, og der bliver etableret parkeringspladser til beboerne.

I foråret 2020 vil seniorerne kunne flytte ind i det naturskønne område på den gamle flyvestation i Værløse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156