23948sdkhjf

Silkeborg-virksomhed bag 400 nye boliger i Horsens

Birch Ejendomme i Silkeborg har netop købt området Rantzausbakke i Bygholm Bakker af Horsens Kommune. Ejendomsselskabet præsterer nu et projekt med i alt cirka 400 lejeboliger på 60-125 kvm. på grunden. 

Silkeborg-selskabet vil bygge i alt 38.000 etagemeter i tre forskellige boligtyper - længe-huse, karréhuse og punkthuse, og i centrum af de tre bebyggelser skal der opføres et fælleshus, som skal være et samlingspunkt for de mange beboere på Rantzausbakke. 

Det er Per Laustsen fra Aarstiderne Arkitekter i Silkeborg, som har tegnet det store boligprojekt. 

-  Rantzausbakke er et utrolig dejligt og rekreativt område med en fantastisk beliggenhed. Vi har lavet et projekt, hvor der er fokus på bæredygtighed og nærhed til naturen, siger Per Laustsen.

Opdeles i tre boligområder
Det nye boligområde på Rantzausbakke underopdeles i tre mindre boligkvarterer – Bakken, Engen og Lunden – som får hver sin identitet med forskellige bebyggelsesstrukturer, beplantninger, vejforløb og parkeringsforhold, der understreger kvarterenes forskellighed.

Bakken, Engen og Lunden rummer forskellige boligtypologier, som vil henvende sig til forskellige beboergrupper, aldersgrupper og familiemønstre – bl.a. vil området rumme længehuse, karréer og punkthuse.

De tre boligområder kobles sammen af et centralt grønt strøg, der også fungerer som fælles udendørs areal i området. Centralt i det grønne strøg opføres et fælleshus med tilhørende udearealer, hvor beboerne kan mødes om fx fællesspisning, aktiviteter på legepladsen med mere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187