23948sdkhjf

Kabelskovle til store gravemaskiner

Store maskiner kan også bruges til mindre opgaver, når de alligevel står og venter

Det bliver mere og mere almindeligt, at gravemaskiner i 30-tons klassen udfører arbejde, som tidligere blev udført med mindre gravemaskiner, eller som industrien selv kalder dem: servicemaskiner.

Det stiller større krav til et varieret udstyr, og for at opfylde disse krav lancerer engcon nu kabelskovlen CB29 til gravemaskiner på 27-31 tons.

Lanceringen af Engcons nye kabelskovl CB29 vil indebære en lang række fordele for entreprenørerne.

- Vi har indset, at kunderne ikke altid vil betale fragt og timer for flere maskiner, hvis bare de kan bruge den store maskine, der ofte står på en byggeplads eller ved et vejbyggeri. Det omvendte er jo også tilfældet for entreprenøren, som ejer gravemaskinen til et projekt. Hvis han kan bruge maskinen flere timer, så er det jo win-win, siger John Lundqvist, produktudvikler hos Engcon.

Udnyt standby-tiden
John Lundqvist siger, at det ofte er en gravemaskine på 30 tons, der begynder med at afdække og grave ud på et bygge- eller vejprojekt, og som af og til er nødt til at stå stille, når de venter på en lastbil, på materiale eller andet.

I de situationer kan de bruges til andet såsom planering, kabelgravning med mere.

Hvis der ikke opstår standby tid, kan det stadig være billigere at bruge 30-tons maskinen end at hente en anden maskine. Især hvis det ikke er noget større projekt, der skal udføres.

- Vi tror ikke, at dette koncept kommer til at erstatte servicemaskinerne i 15-20 tonsklassen, for de gør tit et godt arbejde, fordi de er så fleksible. Vi ser CB29 som et godt supplement, når muligheden opstår, siger John Lundqvist.

Et håndled til maskinen
Engcon oplyser, at kabelskovlen CB29 er robust bygget og forstærket med højstyrkeslid- og skærstål i en kvalitet på op til 500 brinell.

CB29 kan udstyres med ophæng efter eget valg, men fås som standard med S70-, S80- og CW40-ophæng.

Engcon er førende producent af tiltrotatorer (håndledsfunktion til gravemaskiner) og tilhørende redskaber, som øger gravemaskiners fleksibilitet, præcision og sikkerhed.

Svensk moderselskab

Engcon er en større koncern bestående af moderselskabet Engcon Holding AB med sæde i Strömsund i Sverige, og derudover 9 salgsselskaber på de respektive markeder Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrig, Holland og Nordamerika (USA og Canada). Ansvarlig for de øvrige markeder er Engcon International. Gruppen omsatte i 2017 for ca. 800 mio. med ca. 250 medarbejdere. Engcon blev grundlagt i 1990.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.302