23948sdkhjf

Ny bydel får flydende hus på vandet

CG Jensen og Spektrum Arkitekter er kåret som vindere i konkurrencen om at bygge et nyt flydende aktivitetshus i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn.

By & Havn oplyser i en pressemeddelelse, at vinderprojektet er valgt på grund af sit gode design, der understøtter kvarterets maritime karakter og åbner sig op mod publikum, så aktiviteterne er synlige fra Sandkaj.

- Nordhavn og Århusgadekvarteret er omgivet af vand, og derfor har vi særlig fokus på fritidsaktiviteter på vand både sommer og vinter i bydelen. Det kommende, flydende aktivitetshus formår at tilpasse sig omgivelserne på Sandkaj og rummer gennemtænkte, fleksible og praktiske faciliteter, der bliver et rigtig godt tilskud til kvarterets egenart som en bydel ved vandet til glæde for fællesskaberne blandt beboere og besøgende i bydelen – hele året rundt, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

Det kommende aktivitetshus rummer 152 indendørs kvadratmeter, som indrettes med foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna, og omklædning.

Selve konstruktionen af aktivitetshuset kommer til at ske ved Prøvestenen, hvorfra elementerne sejles til Sandkaj og monteres i moduler. Det forventes, at bygningen er klar til brug i løbet af sommeren 2019.

Når huset står færdigt, overtager Københavns kommune ejerskab og drift i fællesskab med de tilknyttede foreninger. By & Havn har finansieret med 5,6 mio. kroner ex. Moms, mens Københavns Kommune har finansieret med 2,5 mio. kroner ex. moms til udvikling og realisering af projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125