23948sdkhjf

Genanvendelse sparer miljøet for tonsvis af CO2

Norrecco A/S har stået for oparbejdning af de genanvendelige materialer fra metrobyggeriet. De har renset den forurenede jord og som noget nyt oparbejdet betonaffald, så det kunne genbruges i ny beton

Mere end tre millioner tons jord og kalk er hentet op fra udgravningerne af metrostationerne og de ca. 15 kilometer lange tunneler. Den rene jord er kørt direkte til Københavns nye bæredygtige bydel, Nordhavnen, mens store mængder forurenet jord er blevet håndteret på Norreccos behandlingsanlæg i Nordhavnen og på Prøvestenen.

Her anvendes blandt andet biologisk rensning, hvor jordens egne mikroorganismer er med til at nedbryde forureningen. Jorden kan derefter indgå i forskellige nyttiggørelsesprojekter.

Betonaffald fra udgravningerne har Norrecco også stået for at sortere og oparbejde, så det kunne genanvendes som tilslag i ny beton. I et samarbejde med Lendager Group og Moe har Norrecco deltaget i et projekt, hvor der er genbrugt ca. 1.400 tons betonaffald fra metrobyggeriet i bæredygtige byhuse i Københavns Ørestad.

- Det er rigtig vigtigt for os, at vi finder genanvendelse for så meget materiale som overhovedet muligt, da netop genanvendelse sparer miljøet for tonsvis af CO2. Samtidig er det et forretningsområde med et kæmpe udviklingspotentiale, og vi går gerne forrest, siger salgsdirektør hos Norrecco, Peter Arevad.
Norrecco har blandt andet udviklet et produkt, hvor frasorterede, rene tegl bliver knust og blandet med kompost produceret af haveaffald. Det færdige produkt er en vækstjord, som anlægsgartnere anvender til sedumtage og grønne taghaver.

Fleksibilitet og samarbejde
Norrecco har arbejdet tæt sammen med CMT’s egen miljøafdeling om håndtering, sortering, deponering og genanvendelse af de meget store mængder jord og tunnelmuck samt de overskydende betonfraktioner.
- Vi har både fungeret som deres samarbejdspartner i forhold til myndigheder og overholdelse af miljøregler og som modtager af jorden. Derudover har vi stået for den omfattende registrering af transporterne, siger Peter Arevad, og tilføjer:
- I de år vi har arbejdet for CMT, har vi haft udvalgte medarbejdere til kun atvaretage dette projekt, og vi har sendt folk på arbejde om aftenen eller i weekender, hvis det har været nødvendigt. Vi er meget fleksible, og vi er der altid for vores kunder.

CMT udtaler:
”CMT har fra første ’spadestik’ haft et tæt, konstruktivt og positivt samarbejde med Norrecco. Norrecco har udvist stor entreprenørforståelse og fleksibilitet. Vi har hver måned modtaget udførlige oversigter over mængder af håndterede materialer, så vi kunne præsentere jordregnskaber for Metroselskabet og myndighederne. Trods de meget store mængder har samarbejdet omkring håndtering-anmeldelse-deponering-dokumentation fungeret upåklageligt. Norrecco har været til stor hjælp for CMT”

Læs om hele projektet og meget mere omkring tendenser i byggebranchen og deltag i debatten på vores LinkedIn Gruppe: Byggemomentum

https://www.linkedin.com/groups/4835431/

FAKTA

Norrecco A/S står for Nordic Recycling Company. Virksomheden beskæftiger sig med miljørigtig behandling af jord og affald samt salg af genbrugs og naturmaterialer af høj kvalitet. Norrecco A/S sælger mere end en halv million ton oparbejdet genbrugs- og naturmaterialer og modtager mere end 2 mio. ton overskudsjord og bygge- og anlægsaffald årligt. Firmaet har afdelinger over hele landet.

Læs mere på www.norrecco.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109