23948sdkhjf

Glostrup Kirke udvides med en sognegård

Rådgiverteamet er på plads, og byggeriet skal stå færdigt i 2022

Kunst og kultur skal have en langt mere fremtrædende placering, når Glostrup Kirke i 2022 efter planen får en ny sognegård.

Et team med Skala Arkitekter står bag vinderprojektet i samarbejde med Arkitektfirmaet Brøndsted & Nielsen, Klaus Nielsen rådgivende ingeniør og Schul Landskab.

- Det har været en spændende proces, og jeg synes, vi har fundet frem til en god løsning på et fleksibelt byggeri, der kan rumme mange forskellige funktioner – og hvor man kan kombinere de meget offentlige aktiviteter med de mere private arrangementer på Sognegården, siger direktør i Skala Arkitekter, Kurt Ankjær.

Den nye sognegård skal opføres midt i byen ved siden af Glostrup Kirke – i en enkel og tidløs arkitektur, som ifølge dommerkomitéen leder tankerne hen mod Kay Fisker.

- Den nye sognegård løser på forbilledlig vis opgaven at skabe et slægtskab mellem det gamle og det nye, samtidigt med at det holder fast i sit eget formsprog og skaber kontrast til den gamle kirkes formsprog, står der blandt andet i bedømmelsen.

Der er pladsmangel, som har ført til beslutningen om at bygge en ny sognegård. Den skal opføres samme sted som den eksisterende sognegård, og forud for byggestarten skal der derfor nedrives to byninger på Østervej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111