23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Omstridt bidrag har været et decideret misfoster

Det skorter ikke på ambitioner på Christiansborg om, at danske uddannelser skal bringes op i verdenseliten - også landets erhvervsuddannelser.

Og på trods af at flere af vores dygtige lærlinge - ikke mindst i bygge- og anlægsbranchen - har høstet gode placeringer ved VM i Skills, må man konstatere, at kvaliteten af erhvervsuddannelserne længe har haltet.

For når man byder erhvervsskoleeleverne at bygge ting i flamingo og bruge udstyr, der ikke er tidssvarende i forhold til virksomhederne, fordrer det ikke ligefrem kvalitet i uddannelsen, og gør det ikke nemmere at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne.

De unge, som er så vigtige, hvis bygge- og anlægsvirksomhederne ikke skal mangle arbejdskraft inden for en kort årrække.

Derfor er det også et stort skridt på vejen mod bedre uddannelser, som regeringen tog i går, da den sløjfede det forkætrede omprioriteringsbidrag, så erhvervsskolerne slipper for besparelser på to pct. på deres driftsbudget.

Omprioriteringsbidraget har siden det blev indført i 2015 været et decideret misfoster og slet ikke harmoneret med ambitionerne om, at 30 pct. af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse i 2025. For færre penge på driften giver færre lærerkræfter og færre undervisningsmidler og dermed en ringere undervisning.

For en gangs skyld har regeringen nu lyttet til erhvervslivet og ikke mindst skolerne. Det er bare ikke nok. Erhvervsuddannelserne skal sikres langt bedre vilkår.

For det er trods her, at virksomhedernes fremtidige vækstgrundlag ligger.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094