23948sdkhjf

80 millioner til nyt Verdensarvscenter

Tre fonde støtter byggeriet af et besøgscenter med udstilling i Boesdal Kalkbrud ved Stevns Klint med samlet 80 millioner kroner.

Det oplyser Stevns Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er et stort og vigtigt skridt for de planer og ønsker, vi har for at fortælle om Stevns Klint som Unesco Verdensarv og for vores område, siger borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen.

Stevns Klint blev i 2014 udpeget som Unesco Verdensarv, fordi man her kan opleve sporene efter den asteroide, som for 66 millioner år siden var medvirkende til at mere end halvdelen af alt liv på Jorden uddøde, herunder dinosaurerne.

Besøgscentret placeres nede i selve kalkbruddet, hvorfra det skal formidle historien om den globale katastrofe.

Ifølge projektets tidsplan vil der ultimo 2018 blive udskrevet en arkitektkonkurrence, mens projektering og første spadestik finder sted i løbet af 2021. Går alt efter planen, kan besøgscentret indvies mod slutningen af 2021.

Tilkendegivelserne fra fondene gør det muligt at iværksætte den første del af den ambitiøse projekt, men der venter fortsat et stort arbejde forude:

- Lige nu har vi fået midler til selve besøgscenterbygningen og formidlingen indeni, og det understøtter troen på, at vi også kan komme i mål med vores arbejde med at skabe en samlet oplevelse langs klinten. Det er udvikling af udearealerne i Boesdal og det løft af Højerup, som er nødvendigt her for at give en god oplevelse, siger Anette Mortensen.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har støttet med 50 millioner kroner. Og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden støtter med 15 millioner kroner hver. Kommunen investerer samtidig selv 10 mio. kroner i udviklingen af området.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094