23948sdkhjf

Her skal der bygges 2.000 boliger

Erhvervsområde på den københavnske vestegn skal omdannes til levende bydel

Det gamle erhvervsområde, Kirkebjerg, i Brøndby skal omdannes til et nyt boligområde. Det mener Kommunalbestyrelsen, som har op mod 2.000 nye boliger på tegnebrættet. Udviklingsplanen er sendt i høring frem til den 7. november.

- Planen er at bygge højere og tættere, end hvad vi ellers er vant til i Brøndby. Men med udviklingsplanen sikrer vi os, at der stadig bliver grønne arealer, og at der bliver taget hensyn til de nuværende naboer, siger borgmester Kent Max Magelund i en pressemeddelelse.

Tegnestuen Vandkunsten står bag udviklingsplanen, som blandt andet lægger vægt på, at områdets stærke erhvervshistorie bliver en del af den nye bydel. Således vil man også i fremtidens Kirkebjerg kunne se glimt fra det historiske erhvervsområde, som den nye bydel udspringer af.

Det kommende boligområde ligger tæt på Glostrup Station og den kommende letbane og er dermed centralt placeret i forhold til resten af hovedstadsområdet.

At udviklingsplanen sendes i høring netop nu, er ikke tilfældigt. Ifølge formand for kommunens teknik- og Miljøudvalg, Vagn Kjær-Hansen, står udviklerne lige nu på spring for at få lov til at bygge.

- Vi har fået henvendelser fra mange udviklere, der ønsker at komme i jorden hurtigt og begynde at bygge indenfor de rammer, som udviklingsplanen udstikker. Og vi går selv i gang med at omlægge Kirkebjerg Parkvej, så det bliver en flot allé i den nye bydel. Så der kommer til at ske noget snart og vi kan håbe på, at de første nye borgere kan flytte ind i Kirkebjerg indenfor de næste par år, siger han.

Den nye udviklingsplan erstatter tidligere planer for området, der blandt andet indeholdt tanker om en blandet bydel med boliger og erhverv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125