23948sdkhjf

Efter nyt udbud: Nu får PH Park sine boliger

Det første boligbyggeri i Hørsholms nye bydel skal hedde Strømmen

Hørsholm Kommune har underskrevet en betinget købsaftale med virksomheden Ecovillage, som vil opføre et moderne bofællesskab med cirka 70 boliger og 800 kvadratmeter fælleshus på den tidligere hospitalsgrund, som er under udvikling til bydelen PH Park.

- Jeg glæder mig over, at vi har formået at tiltrække et så spændende boligprojekt til PH Park. Bofællesskabsformen stemmer godt overens med de ambitioner for PH Park, som er fastlagt i udviklingsplanen. Jeg forventer en stor interesse for projektet, siger borgmester Morten Slotved.

PH Park kom i genudbud

Den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm skal omdannes til nyt boligområde, opkaldt efter den berømte Hørsholm-borger, Poul Henningsen.

Derfor sendte Hørsholm Kommune tidligere i år de første af i alt fire byggefelter i udbud med byggeret til henholdsvis 7.000 og 6.000 etagekvadratmeter.

Men da fristen for at byde udløb den 23. april, var der blot indkommet et enkelt bud. Derfor besluttede kommunen at annullere udbuddet og startede forfra.

Aftalen med Ecovillage omfatter byggefelt 2 i det nordøstlige hjørne af PH Park. De resterende byggefelter sendes i udbud primo oktober.

Processen er tilrettelagt, så der vil være en samprojektering med alle fire byggefelter og terrænprojektet. Det er planen, at det samlede byggeri kan stå færdigt i starten af 2022.

For Rikke Amalie Søndler, der står bag Ecovillage, startede det med en drøm om selv at bo i fællesskab med andre. Og da hun kunne se, at mange delte hendes vision, stiftede hun Ecovillage. Det fører hende i dag til Hørsholm og den smukke gamle hospitalsgrund:

- Vi glæder os over at kunne tilbyde folk en bolig i et bofællesskab lige her. Kommunen vil etablere et sølandskab på grunden, her er grønt og naturrigt, og så er Hørsholm Kommune ambitiøse omkring det bæredygtige. For eksempel har vi en fælles drøm om at få byggeriet miljøcertificeret, siger Rikke Amalie Søndler og uddyber, at intentionen er at samle folk på tværs af generationer:

- Her skal være plads til, at børnefamilier kan komme hjem fra København til deres bedsteforældre, her skal være plads til delefamilierne og seniorerne. Rammerne vil også lægge op til det med et stort fælleshus med kontorpladser, spiseplads, gildesal og fælleskøkken. Selve boligerne vil være kompakte og fleksibelt indrettede, så for eksempel flere børneværelser kan skabes og nedlægges, forklarer hun.

Projektet, der bærer navnet ”Strømmen”, tegnes af Vandkunsten, mens Svanen er med som investor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187