23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Løkke går på line ind i nyt folketingsår

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale i Folketinget i går afspejler en svær politisk balanceakt.

Han skal please til højre og venstre, så forhandlingerne kan komme i gang, velvidende at et valg kommer inden for et år. Samtidig skal han forsøge at få regeringens politik igennem.

Sundhedsområdet fylder meget i talen, og der er ingen tvivl om, at han her forsøger at ramme bredt, og han ved godt, at der er ting, der skal rettes op på i sundhedssystemet. Det gælder blandt andet psykiatrien og visse andre sygdomsområder som KOL med videre.

Dertil kommer også et Brexit, der risikerer at løbe af sporet. Det kan få alvorlige konsekvenser på landsbrugsområdet, som er hårdt ramt i forvejen, og på fiskeriområdet, hvor selv kvotekongerne kan komme i knibe.

Men måske især på udlændingeområdet har han en udfordring. På den ene side har han den ene udlændingestramning efter den anden, som efterhånden må føre til et ulideligt kagespiseri, og på den anden side mangler landet i dén grad arbejdskraft.

Problemet er blot, at det er svært at lokke de "rigtige" til, hvilket bunder til dels i et voldsomt bureaukrati og store besværligheder, men vel også fordi vi efterhånden er et land, der udadtil signalerer en stærkt behersket glæde ved fremmede. Det er et politisk landskab, der giver statsministeren nogle gevaldige udfordringer.

Derfor bliver det spændende at se det udspil på udenlandsk arbejdskraft, som regeringen har bebudet i dag.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109