23948sdkhjf

Regeringen vil åbne døren for mere udenlandsk arbejdskraft

Talenter fra lande som USA, Canada og Kina skal have lettere adgang til det danske arbejdsmarked, mener regeringen, der også vil løse manglen på arbejdskraft med flere faglærte

- ...de smukke unge mennesker. Pludselig er de stukket af.

Med en rørende reference til den nyligt afdøde sangpoet Kim Larsen, indledte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går sin tale til Folketingets åbning.

I talen kredsede statsministeren blandt andet om, hvad det er for udfordringer unge mennesker i dag står overfor. En af dem handler om valg af uddannelse.

- Flere unge skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Siden valget er vi nået et stykke. Frafaldet er lavere. Fagligheden højere. Flere unge søger ind. Det sætter vi to mia. kr. ekstra af til over de næste fire år. Til at styrke vejen fra folkeskole til faglært. Opgradere folkeskolens praktiske fag. Og øge kvaliteten af erhvervsuddannelserne, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Vil tiltrække talenter
Regeringens overhoved fik også på en anden måde adresseret en af erhvervslivets største udfordringer lige nu - nemlig manglen på arbejdskraft.

Udlændinge fra lande som USA, Canada, Singapore, Japan skal have lettere adgang til det danske arbejdsmarked, lød meldingens fra Lars Løkke Rasmussen, der samtidig bebudede, at regeringen i dag vil fremlægge et udspil til, hvordan Danmark kan blive bedre til at tiltrække flere talenter fra udlandet - en plan, som han mener tidligere er blevet modarbejdet af et flertal udenom regeringen.

- Folketingets opgave er ikke at modarbejde danske virksomheder. Tværtimod. Vi skal give virksomhederne ordentlige vilkår. De skal ansætte medarbejdere på gode vilkår. Regeringen har længe forsøgt at få opbakning til at ændre reglerne. Uden held. Nu forsøger vi igen. Med inddragelse af arbejdsmarkedets parter. Som heller ikke ønsker unødigt bøvl. Danske virksomheder, skal have den kvalificerede arbejdskraft, de mangler - uden at vi åbner døren for dem, vi ikke har brug for. Denne gang håber jeg, at et flertal i Folketinget vil være med til at løse problemerne. De er reelle. Og de vokser, sagde han.

Biler med nul udledning
Står det til regeringen skal de danske håndværkere allerede fra 2030 køre i el-biler, når de skal ud på opgaver. Det er således regeringens mål, at der om 2 år skal lukkes for salget af nye diesel- og benzinbiler.

- Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden form for nuludledningsbil. Det vil betyde, at der i 2030 vil være over én million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark, sagde statsministeren.

Regeringen vil derfor tage de første skridt i et nyt luft- og klimaudspil, som bliver præsenteret i næste uge.

Læs mere: Både ris og ros til statsministeren

Her er byggeriets lovændringer

  • Lov om elektronisk fakturering ved offentlige udbud - lovforslaget har til formål at implementere e-faktureringsdirektivet og dermed imødekomme udviklingen af et mere digitalt EU
  • Ændring af udbudsloven - lovforslaget har til formål dels at fastsætte krav om, at ordregivende myndigheder skal offentliggøre alle dele af evalueringsmetoden i forbindelse med offentlige udbud med henblik på at styrke gennemsigtigheden og fjerne risikoen for favorisering, og dels at understøtte kvalitetsdimensionen i store offentlige udbud
  • Aktiesparekontolov - formålet med lovforslaget er at gøre det nemt og attraktivt for danskere at investere i aktier ved at indføre en aktiesparekonto, hvor personer kan placere deres opsparing i noterede aktier og aktiebaserede investeringsbeviser til en lavere beskatning end den gældende beskatning som aktieindkomst
  • Initiativer mod sort arbejde - formålet med lovforslaget er at gennemføre en række initiativer mod sort arbejde. Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om en styrket indsats mod sort arbejde mellem alle Folketingets partier fra september 2017. Blandt andet foreslås det at sænke kontantgrænsen for hvornår køber kan komme til at hæfte for sælgerens manglende betaling af skat og moms fra 10.000 til 8.000 kr.
  • Ændring af kildeskattelov, ligningslov, afbureaukratisering af forskerskatteordning - formålet med lovforslaget er at afbureaukratisere forskerskatteordningen, således at betingelserne for at anvende ordningen gøres mere fleksible, samt at justere seniornedslagsordningen for at give seniorer mulighed for at få genoptaget en afgørelse af den pågældendes beskæftigelsesgrad
  • Investorfradragslov - formålet med lovforslaget er at give visse små og mellemstore virksomheder, der befinder sig i en opstarts- eller vækstfase, lettere adgang til risikovillig kapital.
  • Ændring af lov om almene boliger - lovforslaget har til formål at konsolidere ghettokriterier, styrke omdannelse af ghettoområder gennem udviklingsplaner og blandede boligformer.
  • Ændring af lov om almene boliger - lovforslaget har til formål at afsætte investeringsrammer fra Landsbyggefonden til at gennemføre omfattende fysiske forandringer af de udsatte boligområder i form af renovering, nedrivning og støtte til boligsocial indsats samt til infrastrukturændringer

    Resten af regeringens kommende lovændringer kan læses på stm.dk
    Kilde: Regeringens lovprogram og Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111