23948sdkhjf

Ung tegnestue vinder træprisen

Vinderne af Danish Wood Award 2018 hedder Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann.

Det blev afsløret torsdag ved et arrangement hos Dansk Byggeri, hvor de to arkitekter prisen på 100.000 kroner.

Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann - tilsammen tegnestuen Lenschow & Pihlmann - vinder træprisen for deres arbejde med Studielandsbyen med 56 boliger i Viby ved Aarhus, der er skabt gennem modernisering og tilbygning til den gamle bindingsværksgård, Søgaard, fra 1677.

Om Lenschow & Pihlmann

Lenschow & Pihlmann er etableret af Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann i 2015.

Tegnestuen har base på Vesterbro i København og modtog tidligere i år 500.000 kroner fra Statens Kunstfond som støtte til at videreudviklie sin kunstneriske tilgang til arkitekturfaget.

Tegnestuen har i henholdsvis 2016 og 2017 vundet en International Architecture Award samt Rudersdal Kommunes arkitekturpris for projektet Orangeriet ved kunsthallen Gl. Holtegaard.

Med projektet er gården ombygget til boliger og fælleshus. Omkring gårdens fire oprindelige længer er der opført nye længer, der også indeholder studieboliger.

Placeringen af de nye længer skaber små opholdspladser. Og ved hjælp af de træbeklædte gavle opstår der flere naturlige mødesteder, hvor beboerne kan dyrke det sociale fællesskab. Boligerne er placeret, så den åbne del vender ud mod naturen, mens det mere lukkede indgangsparti vender ind mod de små stier mellem boligerne.

Ifølge priskomitéen er Studielandsbyen et projekt, der viser, hvordan man kan videreføre kulturarv og samtidig skabe studieboliger med fokus på både fællesskab og plads til fordybelse.

- Med Studielandsbyen i Viby J viser Lenschow & pPhlmann, hvordan et stykke forladt arkitektonisk kulturarv kan vækkes til live på fineste vis med en uhøjtidelig restaureringsstrategi og det rette materialevalg. Her bliver de oprindelige trækonstruktioner udnyttet, hvor nyt og gammelt spiller sammen på fornemste vis, lyder det blandt andet i bedømmelsen.

Danish Wood Award, eller Træprisen, uddeles hvert andet år og fejrer i år sit 60 års jubilæum. De øvrige nominerede var Dorte Mandrup Arkitekter og Einrum Arkitekter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141