23948sdkhjf

Ekspertudvalg: Højere bøder ved overtrædelser af arbejdsmiljøloven

Regeringens ekspertudvalg har fremlagt 18 anbefalinger til en bedre arbejdsmiljøindsats. Det kan betyde højere bøder til byggeriet

Højere bødestraf, flere besøg fra Arbejdstilsynet i virksomheder med mange ulykker og så skal virksomhederne fremover selv betale de opfølgende besøg, hvis de gentagne gange groft har overtrådt arbejdsmiljøloven på samme byggeplads.

I går fremlagde regeringens ekspertudvalg sine anbefalinger til en bedre arbejdsmiljøindsats. Udspillet, der består af 18 anbefalinger som er lavet af repræsentanter fra blandt andet arbejdsmarkedets parter, KL og virksomhedsrepræsentanter. DA og LO har samlet tiltrådt anbefalingerne.

Blandt anbefalingerne er også, at regeringen og arbejdsmarkedets parter i fællesskab aftaler prioriterede nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen, der skal sætte retning for den samlede arbejdsmiljøindsats. Det aftales også, hvordan der følges op på målene. Samtidig skal der udvikles en forbedret risikomodel, som kan føre til en mere præcis udvælgelse af de arbejdspladser, der udtages til tilsyn.

Malurt i bægret
Hos Dansk Byggeri bakker arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen op om anbefalingerne.

- Når anbefalingerne skal udmøntes, vil Dansk Byggeri lægge vægt på, at Arbejdstilsynet bliver så effektivt som muligt. Og at tilsynets indsats fremover bliver baseret på fakta om arbejdsmiljø som for eksempel ulykkesstatistik, nedslidning og erhvervssygdomme. Vi vil også arbejde for, at der ikke kommer flere nye regler og love på arbejdsmiljøområdet, og at vi får fjernet flere administrative byrder, siger hun.

Der er dog også malurt i bægret, mener Dansk Byggeri.

- Det er en bred skare af anbefalinger og mange parter har skullet blive enige. Men det er klart at anbefalingerne med skærpede bødestraffe og egenbetaling for opfølgende tilsyn ved gentagne overtrædelser af arbejdsmiljøloven, de ikke er groet i vores baghave.

Et trygt arbejdsmiljø
Det var beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der sidste år besluttede at nedsætte ekspertudvalget.

Det skete, efter at en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viste, at den hidtidige indsats ikke førte til de ønskede resultater i forhold til de politisk fastsatte 2020-mål på arbejdsmiljøområdet.

Ekspertudvalget fik blandt andet til opgave at kortlægge de alvorligste udfordringer med arbejdsmiljøet og undersøge effekterne af virkemidlerne.

Herudover skulle udvalget gentænke arbejdsmiljøindsatsen, herunder se på arbejdsmiljøsystemets organisering og belyse de væsentligste udfordringer med at efterleve lovgivningen.

- Vi skal passe godt på de omkring 2,8 mio. mennesker, der hver dag går på arbejde i Danmark. Det er dem, der får vores samfund til at hænge sammen, og de har selvsagt krav på et godt og trygt arbejdsmiljø. Desværre kan vi se, at stadig flere ansatte overbelastes fysisk og psykisk, og det er en uacceptabel udvikling, siger beskæftigelsesministeren i forbindelse med præsentationen. Han vil nu præsentere anbefalingerne for Folketingets Beskæftigelsesudvalg og efterfølgende indkalde til politiske forhandlinger om anbefalingerne.

Plaster mod blodprop
Arbejdsmiljøordfører i Enhedslisten Christian Juhl kalder anbefalingerne en skuffende omgang.

- Hvis patienten har kræft eller blodpropper, så hjælper det ikke med varm mælk og et plaster. Der har været en voldsom stigning i arbejdsulykker og arbejdsskader, men det hjælper det her ikke på, siger han.

Ordføreren savner for eksempel, at ekspertudvalget havde sikret flere arbejdsmiljørepræsentanter, mere tid til arbejdsmiljørepræsentanterne eller bedre værktøj til arbejdsmiljørepræsentanterne.

- Man kunne ude på arbejdspladserne have ændret meget, hvis bare man sikrede, at de blev bedre uddannet til det. Det her læser ikke en pind, for der bliver ikke lagt vægt på det forebyggende arbejde ude på arbejdspladserne, siger han.

Små justeringer
Christian Juhl mener heller ikke egenbetalingen for opfølgende tilsyn ved gentagne overtrædelser er tilstrækkelig.

- Det gælder kun, hvis der er sket overtrædelser på samme byggeplads. Hvis det er den samme virksomhed, der har fået påbud på forskellige byggepladser, så gælder det ikke. Sådan burde det ikke være. Påbuddene burde følge virksomheden og ikke byggepladserne, siger han.

Også BAT-Kartellet savner anbefalinger fra ekspertudvalget, der for alvor flytter arbejdsmiljø i byggeriet.

For eksempel ser BAT gerne, at der indføres et sikkerhedskort for alle beskæftigede i byggeriet, og at offentlige bygherrer får pligt til at indsætte klausuler om arbejdsmiljø ved udbud af bygge- og anlægsopgaver.

- Der er ikke grund til at tro, at problemerne med det dårlige arbejdsmiljø forsvinder, blot fordi man justerer lidt her og der, siger Søren Schytte, formand for BAT’s arbejdsmiljøudvalg.

Antallet af arbejdsulykker i byggeriet er steget med lidt over 700 svarende til 15 procent på blot 5 år. I 2017 var der over 5.200 anmeldte arbejdsulykker i byggeriet og over 1.100 alvorlige arbejdsulykker.

Ekspertudvalgets anbefalinger
  1. Fælles nationale mål aftales mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter
  2. Konkrete måltal på brancheniveau
  3. Udmøntning af målene på arbejdspladserne
    Alle arbejdsmiljøaktører skal understøtte, at arbejdspladserne kan skabe gode resultater. Samtidig skal arbejdspladsernes have bedre rammer for at arbejde med arbejdsmiljøet
  4. Målrettet udvælgelse af arbejdspladser til tilsyn
    Der skal udvikles en forbedret risikomodel, som kan føre til en mere præcis udvælgelse af de arbejdspladser, der udtages til tilsyn. Modellen skal samtidig bidrage til at kvalificere tilsynsbesøg og kommunikationsindsatser til arbejdspladserne. Arbejdstilsynet skal fortsat følge op på alle relevante klager
  5. Påbud kan understøttes af tilbud om dialog og vejledning
  6. Mulighed for aftaler om forbedring af arbejdsmiljøet
  7. Rådgivningspåbud justeres, så det tager højde for arbejdspladsernes forskellige behov
  8. Koordinerede brancherettede indsatser
  9. Kommunikation og digital understøttelse
  10. Samlet bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljøarbejde
  11. Bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø
  12. Lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø
  13. Lettere adgang til arbejdsmiljøreglerne
  14. Betaling for tilsyn ved gentagne overtrædelser med betydelig fare for medarbejderne
    Der skal indføres egenbetaling for opfølgende tilsyn ved gentagne overtrædelser af arbejdsmiljøloven, der inden for 2 år fører til forbud eller strakspåbud ved betydelig fare inden for samme eller lignende område
  15. Skærpede bøder ved alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven
    Bøderne for overtrædelser af arbejdsmiljøloven med alvorlige konsekvenser samt bøderne for gentagne grove overtrædelser af arbejdsmiljøloven skal skærpes yderligere
  16. National arbejdsmiljøforskningsstrategi
  17. Bedre viden om udvikling i arbejdsmiljøet og om effekten af indsatsen
  18. Klar rollefordeling i formidlingsindsatsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157